La mostra es podrà veure fins el 4 d’abril a la Sala d’Art Jove, ubicada al número 147 del carrer Calàbria de Barcelona
 
Inclou una selecció d’exploracions escultòriques que han guiat a l’artista, Carles Piera, en els seus últims tres anys
 
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, inaugurarà a les set d’aquesta tarda l’exposició ‘Polifemo Sur Le Royaume à la Dérive’, de Carles Piera, a la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, ubicada número 147 del carrer Calàbria de Barcelona.
 
La mostra és una selecció dels últims tres anys de treball del jove artista, que va resultar guanyador de la menció ‘Art Jove’ de l’edició 2012 de Inund’Art, una exhibició artística que cada any concentra una trobada i una mostra d’art durant tres dies a la ciutat de Girona.
 
Aquesta iniciativa té el suport de la Direcció General de Joventut des de la seva primera edició, el 2006, i ha esdevingut una proposta àmpliament coneguda, amb la participació global de 991 artistes i 364 propostes artístiques i d’uns 15.000 visitants en l’última edició del 2012.
 
Polifemo Sur Le Royaume à la Dérive’ consta d’una acumulació de figures escultòriques dividides per tres fases cronològiques: ‘Les introduccions’, en què una bombeta dibuixa un paisatge poètic i evocador de l’interior de l’artista; ‘Onirique’, on l’autor reflexiona sobre les seves pròpies pors i motivacions; i el ‘Volum de la paraula’, un espai en què les paraules esdevenen escultures en un món de somni, sempre amb un rerefons de neguit i impotència.
 
Carles Piera (Barcelona, 1985) és graduat universitari per l’escola Massana, ha estat tutoritzat per l’escultor Tom Carr i està especialitzat en escultura, fotografia, joieria i motlles artístics. Gràcies a la Menció Art Jove de Inund’Art, atorgada per la Direcció General de Joventut, Piera ha pogut exposar el seu treball al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i, properament, després de fer-ho a la Sala d’Art Jove, ho farà a la Casa de la Generalitat de Perpinyà.
 
 
Plataforma per als joves creadors
 
Amb iniciatives com la de la menció ‘Art Jove’, l’objectiu del Departament de Benestar Social i Família és donar suport als joves creadors i a la creació cultural al territori. Una de les necessitats dels artistes novells és la seva professionalització i accés als circuits i plataformes expositives.
 
En aquest sentit, la Sala d’Art Jove, gestionada per la Direcció General de Joventut, està permanentment destinada a la producció i difusió de pràctiques artístiques emergents. La seva programació es configura a partir d’una convocatòria pública i de periodicitat anual, amb l’abast circumscrit a Catalunya i dirigida a joves menors de 30 anys.
 
Una aposta important de la Sala d’Art Jove és l’articulació d’un procés de formació amb els artistes seleccionats a l’hora de produir les diferents exposicions. Aquest procés es realitza a través de dinàmiques informals, de procediment en horitzontal, i es compta amb la participació de diferents professionals que articulen conjuntament amb els artistes un procés de producció compartit. D’aquesta manera, l’espai s’ha convertit en un autèntic laboratori per a l’experimentació i la formació.

3  

Imatges

Cartell de l'exposició

Cartell de l'exposició 563

Obra de l'autor (1)

Obra de l'autor (1) 1612

Obra de l'autor (2)

Obra de l'autor (2) 908