Foto
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, el director general de la Policia, Manel Prat, i el cap de la Prefactura de Policia dels Mossos d'Esquadra, el comissari en cap, Josep Milan, han presentat aquesta tarda el nou codi d'identificació visible de les unitats d’ordre públic del cos dels Mossos d'Esquadra.
 
El conseller Espadaler ha explicat que aquest nou codi d’identificació visible respon al compromís parlamentari i a l’esperit d’un decret que insta a què els agents de les unitats d’ordre públic siguin identificables, però sobretot  respon a una voluntat de ser “proactius i pilotar aquells canvis per millorar tot allò que fa referència a la gestió de l’ordre públic”. Espadaler ha anunciat que aquest “és un dels primers canvis, i que n’hi haurà més”.
 
El titular d’Interior ha destacat que “pretenem fer un pas endavant” creant “el nostre propi model en les unitats d’ordre públic”.
 
El nou codi d’identificació no substuirà el TIP, sinó que serà el número de l’operatiu policial (NOP) d’aquells agents que prestin servei en les unitats d’ordre públic. L’objectiu és “cercar l’equilibri entre el dret de la ciutadania a poder identificar els agents, i també a preservar la integritat dels propis agents quan presten aquest servei” i que fan “aquesta feina complexa i difícil”.
 
El conseller ha destacat que aquesta és “una proposta garantista per la ciutadania i pel propi cos”. “Sí a la transparència. Sí a la seguretat de totes les parts”, ha reblat el conseller.
 
El NOP es portarà a la part posterior superior de les peces visibles dels elements de protecció i consta en un plafó de teixit ignífug, de color blau marí i amb la mida de 11,6 centímetres d’ample per 27 centímetres de llarg, i es subjectarà als elements de protecció mitjançant un sistema de velcro.
 
Espadaler ha anunciat que en les properes setmanes ja serà operatiu pels agents de la Brigada Mòbil, i que es farà extensible també a les ARRO.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Identificació NOP

Identificació NOP
JPG | 3413