Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí destaca la tasca dels enòlegs en la celebració, a Lleida, de la Nit de l'Enologia

En el decurs de l'acte s'han lliurat diversos premis de reconeixement a la promoció de l'enologia i del món del vi

query_builder   15 març 2013 22:49

event_note Nota de premsa

Pelegrí destaca la tasca dels enòlegs en la celebració, a Lleida, de la Nit de l'Enologia

En el decurs de l'acte s'han lliurat diversos premis de reconeixement a la promoció de l'enologia i del món del vi

El conseller ha subratllat que Catalunya ha liderat el creixement de les exportacions espanyoles de vi durant 2012, essent la comunitat autònoma més dinàmica en aquest sentit
FOTO WEB
Un moment del lliurament de premis.
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, ha presidit aquest vespre, a Lleida, la Nit de l’Enologia, organitzada per l’Associació Catalana d’Enòlegs, en el decurs de la qual han estat lliurats diversos premis per la tasca de promoció de l’enologia i el món del vi.
 
L’objectiu de la Nit de l’Enologia és reconèixer públicament la feina de tots els enòlegs, els professionals de l’enologia, perquè els organitzadors de l’acte consideren que aquesta tasca, que es porta a terme  a tot Catalunya, és de vital importància per tirar endavant el sector vitivinícola català.
 
Segons l’Associació Catalana d’Enòlegs, “l’enòleg, gràcies al seu talent i la seva professionalitat, defineix el producte vitivinícola, aportant la màxima dedicació per arribar a l’excel·lència. Però, per a un enòleg, la matèria prima és de vital importància. Sense la viticultura de qualitat, l’enologia no podria arribar a ser excel·lent”.
 
Els premis d’aquesta edició 2013 han estat el següents.
·         Premi a la millor trajectòria professional: Àngel Camí Juvé.
·         Premi a l’enòleg sènior, amb més de 25 anys en la professió: Josep Lluís Gramona Batlle.
·         Premi especial, per la seva trajectòria professional,  a títol pòstum: Josep “Pitu” Cols Torrents.
·         Premi a Agustí Villarroya Serafini, en reconeixement a la seva tasca en la viticultura de qualitat durant tota la seva trajectòria professional.
·         Premi al periodista/entitat que hagi desenvolupat de forma exitosa la promoció de l’enologia, el vi i el seu entorn, amb la finalitat d’arribar al màxim nombre de gent: “Guia de Vins de Catalunya”.
 
En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha manifestat que “és una bona notícia per al sector vitivinícola català l’existència i el treball de l’Associació Catalana d’Enòlegs, ja que la seva feina és molt important per millorar la qualitat dels vins catalans i contribuir a la bona marxa del sector. Per això vull destacar especialment els guardons en reconeixement  a l’esforç que s’ha fet i es fa per obtenir vins d’alta qualitat”.
 
“Cal, ara més que mai, que la tasca que realitza l’Associació Catalana d’Enòlegs, desenvolupada amb la màxima entrega i professionalitat, serveixi per incrementar el comerç internacional dels nostres vins, que cada vegada tenen més presència a tot el món”, ha afegit el conseller.
 
Pelegrí ha volgut destacar una dada del Observatorio Español del Mercado del Vino, feta pública recentment: Catalunya va liderar el creixement de les exportacions espanyoles de vi l’any 2012, convertint-se en la comunitat autònoma més dinàmica en aquest sentit, i consolidant el segon lloc com a comunitat autòmoma exportadora de vins d’Espanya. En concret, les exportacions van augmentar un 15% en valor, fins als 640 milions d’euros, i un 7% en volum, amb 246 milions de litres”.
 
Finalment, el conseller ha subratllat que “el sector vitivinícola català és un sector molt viu i potent, amb molta capacitat. Un sector que està molt professionalitzat i que té l’Administració al seu costat.. el Govern de la Generalitat és un aliat estratègic del sector en el seu objectiu de vendre el producte, de gran qualitat, dintre i fora de Catalunya”.
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge del lliurament de premis.

Imatge del lliurament de premis.
JPG | 1932