Direcció General de Comunicació

govern

El Govern millora la prestació econòmica d'incapacitat temporal del personal de la Generalitat

query_builder   19 març 2013 14:17

event_note Nota de premsa

El Govern millora la prestació econòmica d'incapacitat temporal del personal de la Generalitat

 
  • Els empleats públics percebran el 100% de la retribució en cas d’hospitalització, intervenció quirúrgica i processos oncològics
 
  • El decret llei que ha aprovat el Consell Executiu amplia fins a cinc les excepcions en què el personal públic rebrà la totalitat del sou en cas de baixa laboral, que inclou l’embaràs i els casos de violència de gènere
 
El Govern ha aprovat avui el decret llei que modifica el règim de millores de la prestació econòmica d’incapacitat temporal del personal al servei de l’Administració de la Generalitat, del seu sector públic i de les universitats públiques catalanes. El text reconeix els supòsits d’hospitalització, intervenció quirúrgica i processos oncològics com a excepcions en què els empleats públics percebran la totalitat de la retribució en cas d’incapacitat transitòria. Aquestes excepcions se sumen a les que ja reconeixia el Decret llei 2/2012, de 25 de setembre, que són les incapacitats temporals durant l’embaràs o en situacions de violència de gènere degudament acreditades.
 
D’aquesta manera, els empleats públics podran assolir fins a la totalitat de les seves retribucions en els supòsits en què la situació d’incapacitat temporal impliqui una intervenció quirúrgica o una hospitalització, encara que tinguin lloc en un moment posterior a l’inici de la situació d’incapacitat, sempre i que correspongui a un mateix procés patològic. També percebran el 100% de les seves retribucions fixes i periòdiques els empleats que estiguin sotmesos a tractaments com a conseqüència de processos oncològics.
 
La mesura té efectes retroactius i és d’aplicació a les situacions d’incapacitat temporal iniciades a partir del 15 d’octubre de 2012, data en què va entrar en vigor del decret llei 2/2012, de 25 de setembre. En aquest sentit, el decret llei preveu un termini de tres mesos perquè els beneficiaris de la mesura puguin sol·licitar el complement que han deixat de percebre fins al 100% de les retribucions fixes i periòdiques que cobraven el mes anterior a l’inici de la incapacitat.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia