Incasòl

Els inversors tornen a mirar cap al sud d'Europa

query_builder   19 març 2013 16:28

event_note Nota de premsa

Els inversors tornen a mirar cap al sud d'Europa

Barcelona Catalonia ha despertat l’interès dels assistents a la fira de Cannes
Del 12 al 15 de març, 20.000 professionals de 79 països han assistit a una de les majors fires del sector immobiliari. Enguany, l’estand català Barcelona Catalonia a Mipim ha rebut més de 700 visites i la delegació catalana ha mantingut 40 reunions i més de 60 contactes amb inversors, consultors immobiliaris i promotors posant de relleu que Catalunya i Barcelona compten amb un potencial econòmic, empresarial i laboral per confirmar-se com a hub d’innovació i logística del sud d’Europa. A més, cal remarcar que Barcelona i la seva àrea d’influència, a conseqüència de la recuperació econòmica de la ciutat i del seu model de finances sanejat, ofereix una imatge de seguretat per als inversors europeus.
 
La participació d’aquest any de Barcelona Catalonia a Mipim s’ha centrat en oferir als inversors una visió global dels principals projectes urbanístics vinculats a l’economia del coneixement que s’estan desenvolupant a Barcelona i el seu entorn. A més, per primera vegada, s’ha presentat l’oferta logística a l’entorn del Corredor Mediterrani. Amb una completa xarxa d’infraestructures que ofereix un teixit industrial i comercial amb tots els serveis logístics a empreses, exportadors i importadors, i operadors internacionals. En aquest sentit, cal destacar que Catalunya és el principal exportador de l’Estat espanyol amb el 26% de les transaccions.
 
També s’han incorporat a l’oferta de Barcelona Catalonia 19 immobles que formen part del patrimoni de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’edificis situats al centre de la ciutat de Barcelona que han despertat l’interès de gran part dels visitants a l’estand durant la fira. Gairebé 153.000m2 destinats a usos comercials, d’oficines, habitatge, hostaleria i equipaments, com ara el sector docent, sanitari i cultural.
 
En l’edició d’aquest any, Barcelona Catalonia ha estat acompanyada per diferents partners privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya, com són Restaura, Miete, Castellvi, els estudis d’arquitectes EMBA, BAAS, Baena Casamor (BCQ) i R+B, Sant Tirs, Círculo Inmobiliario Meridiana, Gesvalt, Valliance, Spinnia, Tasinsa, Med-building, CompactHabit, Moliner i CGP, en una clara aposta per la tradicional col·laboració público-privada que té lloc al nostre país. Gran part d’aquestes empreses pertanyen al  recent creat Barcelona Urban Cluster (BUC), un grup empresarial format pels principals actors del sector immobiliari de Barcelona que té l’objectiu de millorar la competitivitat del sector i fomentar la internacionalització del mateix. En aquest sentit, alguna d’aquestes empreses ja ha manifestat la seva voluntat de repetir l’experiència conjunta amb Barcelona Catalonia l’any vinent.
 
Barcelona Catalonia és l’aposta de la Generalitat de Catalunya -a través de l’Incasòl- i de l’Ajuntament de Barcelona per promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics que consoliden l’àrea de Barcelona com a a hubs de la innovació, presentant projectes estratègics situats en un entorn de potents infraestructures intensives en coneixement i mobilitat.
 
L’arquitectura catalana guanyadora del MIPIM AWARDS 2013
 
La depuradora del Maresme, obra de l’arquitecte català Toni Casamor, ha estat guardonada entre 175 projectes de 46 països diferents com a millor desenvolupament industrial i logístic en el marc dels MIPIM Awards 2013. Es tracta de la primera vegada que l’obra d’un arquitecte català es converteix en finalista i guanyador d’aquest premi.
 
Toni Casamor és un prestigiós arquitecte de Barcelona que forma part de l’equip Baena Casamor Arquitectes BCQ. És professor de diferents universitats catalanes i president del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Barcelona des del 2010.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 157