• Barcelona compta amb un estand promogut per l’Institut Ramon Llull
 
  • Una trentena d’autors seran presentats al Saló del Llibre de París, que té lloc del 22 al 25 de març
 
  • El conseller Ferran Mascarell ha afirmat que “la presència de la literatura de Barcelona al Saló del Llibre és una mostra clara de la bona salut de la nostra literatura”
Saló París
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, i el director adjunt de l'Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, han assistit  aquesta tarda a la inauguració de l’estand de Barcelona a la 33a edició del Saló del Llibre de París, promogut per l’Institut Ramon Llull (IRL), que depèn orgànicament del Departament de Cultura.
 
També han assistit a la inauguració, entre altres autoritats, el secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Roger Albinyana, i la delegada del Govern de la Generalitat a Paris, Marysse Olivé. Com a fi de festa de la inauguració de l’estand de Barcelona, el grup Txarango ofereix un concert.
 
A partir de les 19 hores començarà un recorregut d’autoritats pel recinte firal encapçalades pel president de la República Francesa, François Hollande, i la ministra de Cultura i Comunicació de la República Francesa, Marie Aurélie Flippetti, acompanyats d’autoritats franceses i catalanes. (Nota: s'enviarà nota ampliada amb fotografies)
 
En una trobada amb els mitjans de comunicació, el conseller Ferran Mascarell ha afirmat que “la presència de la literatura de Barcelona al Saló del Llibre és una mostra clara de la bona salut de la nostra literatura”. També ha afegit que “la cultura és bàsica per a la internacionalització del país i també per a la seva economia”.
 
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que "el fet que Barcelona sigui la ciutat convidada del Saló del Llibre de París és una gran oportunitat per demostrar que som una capacitat de cultura, creativitat i innovació".
 
 
Barcelone, ville des prodiges
 
Barcelona és la ciutat convidada al Saló del llibre de París 2013, un dels més importants de l’àmbit internacional, que se celebrarà del 22 al 25 de març. Sota el lema Barcelone, ville des prodiges es presenten una trentena d’autors traduïts recentment al francès, l’obra dels quals està estretament vinculada a la capital catalana.  
 
Els autors presents a la fira són: Sebastià Alzamora, Arnal Ballester, Jordi Bernet, Jaume Cabré, Javier Calvo, Maite Carranza, Javier Cercas, Miguel Gallardo, Alicia Giménez Bartlett, Juan Goytisolo, Mercè Ibarz, Salvador Macip, Gabriel Janer Manila, Berta Marsé, Eduardo Mendoza, Imma Monsó, Miquel de Palol, Sergi Pàmies, Marc Pastor, Rubén Pellejero, Jordi Puntí, Carme Riera, Albert Sánchez Piñol i Francesc Serés. A més, es preveuen actes relacionats amb Josep Pla, Joanot Martorell, Maria-Mercè Marçal, Mercè Rodoreda i Manuel Vázquez Montalbán.
 
(vegeu dossier adjunt per a més informació)
 

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Saló del Llibre de París 2013

Dossier de premsa: Saló del Llibre de París 2013
PDF | 397

Fotografia: Inauguració de l'estand català al Saló del Llibre de París

Fotografia: Inauguració de l'estand català al Saló del Llibre de París
JPG | 82