El conseller de Salut, Boi Ruiz, juntament amb l’ambaixadora de Suècia a Espanya, Cecilia Julin, ha inaugurat aquest matí el Catalan-Swedish Symbiocare Forum. Es tracta d’un seminari per presentar solucions i productes d’empreses sueques líders i innovadores del sector de les TIC en l’àmbit sanitari. L’objectiu de la trobada és buscar noves fórmules d’eficiència en l’àmbit de la salut i donar l’oportunitat d’establir noves relacions de negoci o comercials entre empreses sueques i hospitals, institucions i empreses catalanes.
El seminari, d’un dia de durada, ha estat organitzat per la Fundació TicSalut i l’Oficina Comercial de Suècia amb el suport de l’Ambaixada de Suècia a Espanya. En aquesta primera edició han participat un total d’onze empreses sueques, amb propostes innovadores en l’àmbit de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en salut.
En la inauguració, Boi Ruiz ha destacat que el seminari és una gran oportunitat per conèixer de prop la realitat del sistema suec de salut i les solucions i projectes concrets que s’estan posant en marxa. Cal tenir en compte que l’assistència sanitària sueca es caracteritza per l’aplicació intensiva de tecnologia i innovació.
El seminari ha comptat també amb la intervenció de Mats Larson, conseller del govern suec i antic coordinador nacional d’eHealth de Suècia, que ha explicat com s’organitza el sistema de salut a Suècia per fer front a reptes com l’envelliment i la cronicitat i quina és la funció de les TIC en la provisió de serveis. A continuació s’han presentat empreses sueques i projectes que estan posant en marxa i, finalment, s’ha organitzat una sessió per posar en contacte empreses sueques amb empreses i institucions de salut catalanes.
També han participat en el seminari el president de la Fundació TicSalut, Joan Cornet; el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, i el director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, Josep M. Argimon.