Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

query_builder   9 febrer 2010 14:19

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
El Govern aprova el Decret d’organització i funcionament del CEO
 
El Govern ha aprovat avui el Decret d’organització i funcionament del Centre d’Estudis d’Opinió i del Registre d’Estudis d’Opinió. Aquest Decret regula l’organització interna del Centre en tres àrees funcionals:
 
  • Àrea d’Enquestes, Estudis i Treballs
  • Àrea de Difusió i Sistemes d’Informació
  • Àrea de Serveis Generals i Administració
 
D’altra banda, el Decret estableix el funcionament i els procediments del CEO i regula l’accés al Registre d’Estudis d’Opinió, el qual es podrà fer presencialment i telemàticament mitjançant DNI electrònic o un certificat de signatura digital amb la finalitat de facilitar la consulta dels estudis.
 
Aquest Decret suposa el desplegament de la Llei 6/2007, de 17 de juliol de 2007, del Centre d’Estudis d’Opinió, i la derogació del Decret 1/2005, d’11 de gener, pel qual es regula l’elaboració i la publicitat dels estudis d’opinió de la Generalitat, el qual va quedar derogat parcialment quan es va aprovar la Llei 6/2007.
 
 
El Govern aprova el Decret per adaptar a la normativa europea els procediments amb les restes d’animals
 
El Govern ha aprovat avui el Decret per adaptar a la normativa europea els procediments a seguir amb els productes procedents dels animals i que, per una o altre raó, no son destinats al consum humà. Aquests subproductes són coneguts com “SANDACH” (subproductes animals no destinats a consum humà) i comprenen, entre d’altres, parts dels animals sacrificats a escorxadors, els animals morts fora de l’escorxador o els fems i purins. .
 
Amb l’adaptació del decret es compleix així la normativa del Parlament Europeu en aquesta matèria, que exigeix una gestió adequada i unes garanties sanitàries que assegurin que són innocus, a la vegada que estableixen que els processos d’aquests productes s’hagin de verificar i controlar per les autoritats competents. En aquests cas, aquest control el realitzen el Govern i les entitats locals.
 
Aquest decret, com la normativa comunitària que desenvolupa, és d’aplicació a les operacions de recollida, transport, emmagatzematge, manipulació, transformació i utilització o eliminació d’aquests subproductes animals, així com la seva comercialització, dins l’àmbit territorial de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia