Territori

Els Debats de Patrimoni aborden la intervenció en conjunts històrics

query_builder   22 març 2013 11:51

event_note Nota de premsa

Els Debats de Patrimoni aborden la intervenció en conjunts històrics

La segona jornada del nou cicle de Debats de Patrimoni, coorganitzat pels departaments de Territori i Sostenibilitat i de Cultura, analitza les intervencions al conjunt monumental de Peratallada i la gestió del conjunt històric de Cardona.
El Departament de TES va organizar durant 2012 els primers Debats de Patrimoni, un cicle de cinc jornades que van servir per repassar la política d’intervenció en diferents elements del patrimoni històric i arquitectònic (nuclis antics, conjunts monumentals, etc.), tot abordant exemples concrets. La bona acollida d’aquella primera aproximació a la qüestió va impulsar a organitzar una segona edició, aquesta vegada juntament amb el Departament de Cultura.
 
D’aquesta manera, al llarg de 2013 tindran lloc 7 sessions de debat, ampliables, amb la voluntat de donar a conèixer els criteris de la intervenció en el patrimoni arquitectònic dins del marc legal, institucional i tècnic, així com les seves problemàtiques.
 
La segona jornada, que ha tingut lloc avui, s’ha dedicat a l’anàlisi dels criteris d’intervenció en els conjunts monumentals. Així, s’han exposat els casos de Peratallada (Forallac) i del conjunt històric de Cardona.
 
En una trobada posterior s’examinaran els resultats de la Llei de barris en els centres històrics i la seva incidència en el patrimoni arquitectònic. Les intervencions en els Béns Culturals d’Interès Nacional i en l’arquitectura tradicional es tractaran al maig i al juny, mentre que la jornada d’octubre es dedicarà a examinar amb detall els aspectes tècnics de la posada en obra de les intervencions en el patrimoni. Finalment, el debat de novembre se centrarà en les actuacions en paisatges arqueològics, com ara els poblats ibèrics i romans de Vinebre, Guissona, Montmeló i Alcanar.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 34