Direcció General de Comunicació

Homs al Mercat del Ram de Vic

Homs demana que no es vinculin els ajuts estatals a la recerca i als sectors estratègics al compliment de l'objectiu dèficit

query_builder   23 març 2013 14:44

event_note Nota de premsa

Homs demana que no es vinculin els ajuts estatals a la recerca i als sectors estratègics al compliment de l'objectiu dèficit

• Homs agraeix als membres del Consell per la Transició Nacional la “seva implicació” en el procés que viu Catalunya

• Durant una visita al Mercat del Ram de Vic, Homs destaca la importància d'aquesta fira que posa de manifest la vitalitat del país i del sector
Homs al Mercat del Ram de Vic
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha demanat al Govern central que no condicioni els ajuts estatals a la recerca, els transplantaments o al sector agroalimentari, "sectors estratègics a Catalunya” al compliment de l’objectiu de dèficit, tal com fa uns dies va insinuar l’Executiu espanyol. El conseller considera que “ja que estem en un context de predisposició al diàleg” val la pena emfatitzar la necessitat que els recursos destinats a sectors estratègics “no es vegin condicionats” pel compliment de l’objectiu de dèficit per part de la Generalitat de Catalunya. La retirada d’aquests ajuts implica “castigar i penalitzar sectors punters, com l’agroalimentari, que són productius i que no són els responsables d’equilibrar els diners i els recursos públics” ha dit Homs.
 
Francesc Homs també ha dedicat unes paraules als membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional, amb Carles Viver Pi-Sunyer al capdavant com a president, als que ha volgut agrair la seva implicació perquè ho fangratia et amore” i sense cap contraprestació. Homs ha destacat que els criteris que han regit l’elecció dels membres del consellers han estat “l’expertesa i els coneixements tècnics”. La majora de membres del Consell son catedràtics, i professors titulars, “gent que per la seva experiència, els seus contactes i la seva agenda ens pot ajudar en molts sentits ”.

El conseller ha volgut fer extensiu aquest agraïment a tota la gent anònima, “que és molta”, disposada a donar suport al procés de consulta i l’exercici del dret decidir en el que estem immersos com a país. “Aquesta és una operació que només es pot entendre si es fa amb la col·laboració de molta gent”, ha reblat.
 
Preguntat sobre les paraules del president Mas en el sentit de sumar els màxims esforços en un moment difícil com l’actual,  el conseller Homs ha recordat que des de l’inici de la legislatura el Govern ha expressat la seva la predisposició a arribar acords amb ERC i PSC. En aquest sentit el conseller ha volgut subratllar que en un moment “d’emergència de país”, des del punt de vista econòmic i des del punt de vista del procés que viu Catalunya, “com més esforç i més suma hi hagi, més possibilitats d’èxit de reeixir tindrem com a país”. Davant les discrepàncies, el portaveu del Govern opta per posar l’accent “en el que ens pot unir”. “Hi ha una majoria política molt important del Parlament de Catalunya a favor del dret a decidir i aquí és on hem de posar l’accent i l’esforç” ha conclòs.
 
El conseller de la presidència ha fet aquestes declaracions durant una visita al Mercat del Ram de Vic, una fira que ha qualificat de “fira de país” i que posa de manifest l’empenta i vitalitat de Catalunya i del sector agroalimentari català, malgrat la difícil situació econòmica.