El Govern aprova un conveni perquè els procuradors puguin aportar i consultar documentació no processal per via telemàtica
 
El Consell Executiu ha aprovat avui la signatura d’un acord de col·laboració amb el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Consell de Procuradors dels Tribunals de Catalunya perquè els procuradors puguin aportar i consultar la documentació no processal a través de l’aplicació informàtica e-Transnet. Es tracta d’un sistema web de gestió de documents no processals que ha desenvolupat el Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya i que es va implantar com a experiència pilot al Jutjat Mercantil de Tarragona el febrer de 2012, amb l’objectiu de garantir un accés segur i àgil a la documentació no processal. Ara s’anirà implementant de forma gradual a la resta d’òrgans i oficines judicials de Catalunya.
 
Així, l’e-Transnet facultarà els secretaris judicials a consultar els usuaris procuradors, assignar un o més procuradors als procediments, modificar l’assignació de procuradors o desar documentació a les carpetes dels processos, entre d’altres. Es garanteix en tot moment la confidencialitat, la privacitat i la seguretat de les dades que exigeixen les lleis processals.