Direcció General de Comunicació

govern

El Govern assoleix la previsió de contractació amb reserva social per el 2012

query_builder   26 març 2013 14:50

event_note Nota de premsa

El Govern assoleix la previsió de contractació amb reserva social per el 2012

 
  • Departaments, organismes autònoms i empreses públiques van formalitzar l’any passat contractes reservats a Centres Especials de Treball (CET) per valor de 3 milions d’euros
 
  • També s’han destinat 5,7 milions més a contractes amb entitats i centres de caràcter social
 
  • A banda del compliment de la reserva social, l’Administració de la Generalitat ha destinat prop de 12 milions d’euros a contractes amb CET, mostra de la sensibilitat de l’Executiu amb l’ integració de les persones amb risc d’exclusió social
 
El Consell Executiu ha donat compte avui de l’assoliment satisfactori dels objectius fixats de contractació pública amb finalitats socials dels diferents departaments de la Generalitat, organismes autònoms i empreses públiques. En concret, el Govern ha destinat més de 3 milions d’euros a contractes reservats a Centres Especials Te treball, la qual cosa representa un 128% més del previst, i 5,7 milions més a contractes amb entitats i centres de caràcter social, un 4% per sobre de la previsió inicial.
 
La Llei de mesures fiscals i administratives estableix que el Govern de la Generalitat i els seus organismes autònoms i empreses públiques han de reservar determinats contractes a fomentar els objectius socials a través de centres d’inserció laboral de persones amb alguna disminució, d’empreses d’inserció sociolaboral o d’entitats sense ànim de lucre que tinguin com a finalitat la integració de persones amb risc d’exclusió social. Es tracta bàsicament de contractes d’obres i serveis de conservació i manteniment de béns immobles; de serveis de missatgeria, correspondència i distribució; d’arts gràfiques; de neteja i bugaderia; de restauració, i de recollida i transports de residus, així com els serveis i subministraments auxiliars per al funcionament de l’Administració.
 
El Consell Executiu va aprovar el 24 d’abril passat la reserva social de contractes per al 2012. Avui el Consell Executiu ha fet balanç del seu compliment, que ha superat les previsions fixades. D’una banda, el Govern va formalitzar contractes administratius d’obres, subministraments o serveis amb entitats i centres de caràcter social per valor de 5.770.612 euros, un 4% més que la quantia reservada. De l’altra, s’han destinat 3.077.331 euros més a contractes amb Centres Especials de Treball (CET), un 128% més de la reserva que fixava l’acord. Els CET són centres que treballen per a la integració de persones amb algun tipus de disminució.
 
A banda de la reserva social fixada pel Govern, l’Administració de la Generalitat va destinar l’any passat 11.792.867 euros a contractes amb Centres Especials de Treball sense reserva, una xifra que demostra la sensibilitat de l’Executiu amb els col·lectius més desafavorits, especialment important en l’actual context de crisi econòmica i social.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia