Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat: petita allau sense ferits a Naut Aran (Vall d'Aran)

query_builder   30 març 2013 17:24

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: petita allau sense ferits a Naut Aran (Vall d'Aran)

 
Aquesta tarda s’ha produït una petita allau, que no ha causat ferits, a la carretera C-28 en el punt quilomètric 40, a l’altura del terme municipal de Naut Aran. Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), la circulació a la via, que havia quedat tallada des de Baqueira Beret al Port de la Bonaigua, ja ha quedat normalitzada.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que tingui pensat desplaçar-se a zones de muntanya seguir els consells d’autoprotecció davant les allaus.
 
Informeu-vos abans de desplaçar-vos
Si us desplaceu als Pirineus, a la muntanya o a qualsevol zona on hi hagi perill d’allaus, presteu molta atenció a les prediccions meteorològiques i a les prediccions d’allaus, així com a l’estat de les carreteres.
Ateneu a les indicacions dels serveis de carreteres i de Protecció Civil (twitter de Protecció Civil: @emergenciescat ).
 
En la pràctica d’esports de muntanya
El vent, la neu, el sol i la pluja són els desencadenants principals d’allaus naturals, però el 90% dels accidents es donen en allaus desencadenades pels mateixos implicats.
Informeu-vos de l'estat de la neu consultant els butlletins de perill d'allaus i de predicció meteorològica. Les condicions de la neu poden canviar sobtadament d'un dia per l'altre.
Porteu sempre al damunt el material bàsic de seguretat (DVA: detector de víctimes d’allaus, pala i sonda) i entreneu-vos a utilitzar-lo.
 
Adapteu sempre la vostra activitat a les condicions de la neu, als vostres coneixements i a la vostra experiència.
Cal tenir cura a l'hora de traçar les rutes, per evitar provocar allaus o quedar-hi atrapats.
 
Més informació
En cas necessari, seguiu també els consells per risc de nevades a www.gencat.cat/interior/nevades