Drets Socials

Museu virtual del Poble Gitano a Catalunya

El Museu virtual del Poble Gitano estrena nou disseny

query_builder   3 abril 2013 16:00

event_note Nota de premsa

El Museu virtual del Poble Gitano estrena nou disseny

El web actualitzarà continguts de manera regular amb la publicació d’articles i potenciarà els espais d’agenda i actualitat
 
El Museu, inclòs en el marc del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya, té com a objectiu convertir-se en un espai de referència que promogui la cultura gitana
Museu Virtual del Poble Gitano a Catalunya
El Museu virtual del Poble Gitano a Catalunya estrena un nou disseny. Creat en el marc del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya, aquest projecte web té entre els seus objectius principals el de promoure la cultura gitana i acostar-la al conjunt de la societat catalana aprofitant el potencial de les tecnologies de la informació i la comunicació. Alhora, vol ser una plataforma dinàmica de participació per a intel·lectuals gitanos i coneixedors d’aquesta cultura, així com un punt de referència per a investigadors i estudiants que vulguin conèixer aspectes universals del poble gitano.
 
El treball de redisseny ha volgut millorar la navegabilitat del web i fer-lo més atractiu i dinàmic. És per això que el nou espai museuvirtualgitano.cat potencia les seccions d’agenda i notícies d’actualitat i comptarà amb actualitzacions periòdiques de contingut. En aquest sentit, es publicaran una mitjana de 6 articles nous cada mes. Amb aquestes millores, el web esdevindrà un espai actiu en construcció constant i facilitarà la participació de tots els col·lectius gitanos, sobretot en àmbits de formació i divulgació dels aspectes de la cultura gitana.
 
El Museu virtual és el resultat del treball conjunt entre l’administració, associacions gitanes, persones expertes i la Universitat Oberta de Catalunya.
 
Alguns dels continguts que es poden aprofundir en el Museu virtual són la història del poble gitano, la seva llengua, el paper de gitanes i gitanos en el món de l’art, recursos audiovisuals, etc.