Direcció General de Comunicació

govern

El Govern aprova el decret que regula els Premis Nacionals de Cultura

query_builder   2 abril 2013 14:55

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el decret que regula els Premis Nacionals de Cultura

 
  • El text unifica diverses categories de premis i estableix la convocatòria dels guardons perquè s’hi puguin presentar candidatures
 
El Govern ha aprovat avui el decret que regula els Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que s’atorguen a persones, entitats o institucions en reconeixement a la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment, amb una valoració especial de l’excel·lència, la innovació, la trajectòria i la projecció.
 
Els Premis Nacionals de Cultura, creats l’any 1932, van ser instituïts pel Govern l’any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va atorgar entre 1932 i 1938. L’any 1995 s’inicia l’era moderna dels guardons amb el nou concepte i endreçant-se les diferents disciplines. Ara el Govern ha considerat convenient regular els premis d’una manera més integral i en un únic reglament.
 
Com a novetats més destacables, s’unifiquen les diverses categories en una sola nominació de Premi Nacional de Cultura i s’estableix una convocatòria pública dels premis per permetre que s’hi presentin candidatures. Es pretén evitar el creixement il·limitat de categories posant èmfasi en l’oportunitat d’aquelles que excel·leixin en la seva qualitat.
 
Tal com estableix el decret, els premis valoren la contribució dels guardonats durant l’any anterior, amb especial atenció a les obres que emprin el català o l’occità, aranès a l’Aran, com a llengua d’expressió, quan escaigui, per la naturalesa artística o creativa. S’atorgaran un màxim de deu premis anualment. A més, una mateixa persona, entitat o institució només podrà rebre un Premi Nacional de Cultura al llarg de la seva trajectòria artística o cultural.
 
Amb els Premis Nacionals de Cultura, el Govern vol reconèixer la vàlua i la transcendència que la cultura té per a la societat catalana, contribuir a donar-li el màxim relleu i distingir públicament les persones o entitats que hagin excel·lit en la seva obra i trajectòria.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia