Territori

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de Riuclar, en el terme municipal de Massanes (la Selva)

query_builder   3 abril 2013 11:21

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de Riuclar, en el terme municipal de Massanes (la Selva)

 
 
  • La instal·lació, amb un cost de 526.000 euros, està dissenyada per tractar un cabal de 174 m3/dia i millorarà la qualitat de la conca del riu Tordera

 

  • Aquesta és la 23a depuradora en servei a la comarca
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Riuclar, en el terme municipal de Massanes (comarca de la Selva). Aquesta actuació ha tingut un cost de 526.000 euros i ha consistit en la construcció d’una depuradora amb tractament biològic, dissenyada per a un cabal de 174 m3/dia. També s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió de més de 300 metres.
 
L’aigua tractada es retorna a la riera de Massanes, conca de la Tordera, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la 23a estació depuradora en servei a la comarca de la Selva juntament amb les plantes d’Aiguaviva Park, Anglès, Arbúcies, Blanes, Bonmatí, Breda, Caldes de Malavella, Can Fornaca, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Maçanet Residencial, Pantans de Montbarbat, Riells i Viabrea, Riuclar, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils-Vidreres, Tossa de Mar i Vilobí d’Onyar.  
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 188