Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Es lliuren els premis del primer concurs de cartells del Pla de consum de fruita a les escoles

query_builder   4 abril 2013 11:45

event_note Nota de premsa

Es lliuren els premis del primer concurs de cartells del Pla de consum de fruita a les escoles

Pelegrí amb totes les escoles premiades
Pelegrí amb totes les escoles premiades
L’escola Sagrat Cor de Jesús- FEDAC de Súria aconsegueix el primer premi
 
Un total de 68 centres educatius s’han presentat al concurs
 
Enguany 346.000 alumnes i 1.431 escoles participen en la campanya 2012-2013 del Pla de consum de fruita a les escoles
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, del secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Mateu, i de la cap de Servei de Suport a la Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament, Neus Vergés, ha presidit aquest migdia el lliurament de premis del primer concurs del cartell del Pla de consum de fruita a les escoles.
 
En el decurs de l’acte, Pelegrí ha felicitat les escoles guanyadores del concurs i ha agraït als 68 centres educatius que han participat en el concurs la seva implicació en aquesta iniciativa. Segons el conseller, els cartells presentats mostren que s’ha entès l’objectiu d’aquesta campanya, que és valorar els beneficis de menjar fruites i verdures. El conseller també ha valorat l’esforç i l’interès que han mostrat els alumnes i els ha demanat que transmetin als seus companys la importància de menjar fruita i verdura.
 
El primer premi ha estat concedit als alumnes de quart de primària de l’escola Sagrat Cor de Jesús- FEDAC de Súria. El segon premi ha estat per als alumnes de cicle mitjà de l’escola Terra Nostra, d’Olost. També s’ha concedit un accèssit pel cartell presentat pels alumnes de tercer de primària de l’escola El Polvorí, de Barcelona.
 
El conseller també ha mostrat la seva satisfacció perquè cada vegada són més les escoles que s’adhereixen a aquesta campanya. “Anem pel bon camí. Si des de les escoles s’ensenya i es transmet la importància de seguir hàbits saludables tenim molt de guanyat perquè garantirem que les noves generacions siguin conscients del que vol dir menjar sa”. Pelegrí també ha animat als alumnes a menjar cinc peces de fruita al dia , “no només perquè la fruita sigui saludable sinó perquè és boníssima i si no te n’agrada una, les opcions són immenses sobretot en la terra en què vivim, ja que el nostre clima afavoreix a tenir fruites diferents per cada a estació”.
 
“És responsabilitat de tots fomentar una societat que es preocupi pel que es menja. Amb aquesta campanya, entre tots, administració, docents, pares i mares i alumnes estem posant el nostre granet de sorra perquè el consum de fruites i verdures es converteixi en un hàbit diari”.
 
Primer concurs del cartell del Pla de consum de fruita a les escoles
 
El Departament va convocar un concurs de cartells sobre fruita i verdures amb l’objectiu de trobar un suport gràfic al programa “A la nostra escola mengem + fruita” del Pla de consum de fruita a les escoles. Aquesta pla, finançat entre la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya, té com a finalitat promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània i reduir els nivells d’obesitat infantil.
 
El concurs anava adreçat als nens i nenes de cicle mitjà de primària dels centres educatius que participaven en aquets Pla durant el curs escolar 2011/2012. En concret, els centres educatius havien de presentar un cartell i un eslògan d’un frase o raonament sobre els beneficis del consum de fruita i verdura, o sobre les seves característiques, producció, estacionalitat, etc.
 
Els cartells guanyadors han estat seleccionats per un jurat format per professionals del món de la publicitat i representants dels departaments de Salut, Ensenyament i Agricultura.
 
Com a premi, la classe del cartell guanyador podrà assistir a un taller de la Fundació Alícia relacionat amb l’aprenentatge i l’experimentació dels hàbits saludables. A més, el cartell guanyador ha estat la imatge de la campanya 2012-2013 del Pla de consum de fruita a les escoles.
 
També s’ha premiat l’assistència al taller d’hàbits saludables a la classe del segon cartell seleccionat i a la que ha obtingut l’accèssit.
 
Pla de consum de fruita a les escoles
 
El Pla de consum de fruites a les escoles forma part de l’estratègia de la Unió Europea per invertir la tendència a la disminució del consum de fruites i hortalisses i incidir en els infants perquè adquireixin nous hàbits alimentaris.
 
Aquest pla es va iniciar l’any 2008 i és el quart any consecutiu que es desenvolupa a Catalunya. Té suport financer europeu i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, amb la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut, i de l’Associació Catalana d’Empreses de Fruita i Hortalisses (Afrucat), que s’encarrega del subministrament de la fruita a les escoles.
 
Enguany, participen en aquest pla 346.000 alumnes i 1.431 escoles, cosa que representa un 25% més d’alumnes respecte del curs anterior. El pla es va iniciar el mes de novembre de 2012 i s’ha reiniciat aquest mes d’abril fins al juny de 2013. Es preveu que es distribuiran 560 tones de fruita (poma, pera, mandarina, taronja, raïm, maduixot, plàtan, cirera i albercoc).
 
Durant el curs 2012/2013, s’hi destinaran 1,28 milions d’euros. En total, des del curs escolar 2009-2010, s’han destinat més de 5,5 milions d’euros a fomentar el bon consum de fruita entre els més menuts.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agriculturacat.
 
 

3  

Imatges

Pelegrí amb totes les escoles premiades

Pelegrí amb totes les escoles premiades 3508

Moment de l'acte

Moment de l'acte 3604

El conseller durant el lliurament dels guardons

El conseller durant el lliurament dels guardons 3576

1  

Fitxers adjunts

Imatge del cartell guanyador

Imatge del cartell guanyador
PDF | 14852