Territori

Finalitza la urbanització de la primera ARE, al sector de la Remunta de L'Hospitalet de Llobregat

query_builder   3 abril 2013 19:01

event_note Nota de premsa

Finalitza la urbanització de la primera ARE, al sector de la Remunta de L'Hospitalet de Llobregat

 
  • El conseller de Territori i Sosteniblitat, Santi Vila, i l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marin, han visitat avui l’àrea urbanitzada, que ocupa 6 de les 10 hectàrees totals de l’àmbit de la Remunta.
 
  • La zona  oferirà un parc equipat, una escola bressol i 797 habitatges potencials, dels quals 478 tindran algun règim de protecció oficial. Actualment, ja s’està construïnt una promoció de 108 pisos amb un espai comercial d’alimentació als baixos.
El Consorci per a la Reforma de la Granvia de L’Hospitalet, format per l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i el Departament de TES, ha finalitzat les obres d’urbanització de l’àmbit de l’antiga caserna de la Remunta. Aquest sector es troba dins de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE), la planificació de la qual es va aprovar l’any 2010 amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament urbanístic d’aquesta part del municipi. Es tracta de la urbanització de la primera ARE que finalitza de totes les que s’impulsen a Catalunya.
 
El sector residencial de l’antiga caserna de la Remunta té una superfície de 6 hectàrees i està configurat, d’una banda, per un gran parc equipat que s’envolta de quatre illes edificables i, de l’altra, pel perllongament de l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan, fins al límit del terme municipal de Cornellà de Llobregat. L’actuació ha comptat amb un pressupost de 12 milions d’euros.
 
El parc de la Remunta és un recinte de 26.000m2, urbanitzat com a espai lliure a disposició dels veïns, tot mantenint bona part dels edificis de l’antiga caserna, que seran transformats progressivament en equipaments municipals al servei del districte. En total es rehabilitaran sis construccions, que suposen més 3.500m2 de sostre. El Consorci durà a terme, durant el proper 2014, les obres d’adequació d’un d’aquests edificis en escola bressol, amb un pressupost de 700.000 euros.
 
La urbanització d’aquest àmbit també suposa la preparació de 99.000m2 de sòl edificable per a la construcció de 797 habitatges potencials, 478 dels quals estan reservats al règim de protecció oficial.
 
En aquest sentit, el Consorci va adjudicar la venda de dues parcel·les a un operador privat per a l’edificació d’habitatges protegits. Actualment, s’està construint una promoció de 108 habitatges i un espai comercial d’alimentació a la planta baixa. L’edifici es troba als terrenys situats davant l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i tots els pisos ja han estat adjudicats. També està previst iniciar el proper mes d’abril una de les illes d’edificació situada davant del parc de la Remunta amb un total de 98 habitatges, igualment amb protecció oficial.
 
La superfície total de l’ARE la Remunta és de 10 hectàrees i abasta, a més de l’àmbit de 6 hectàrees que ha finalitzat el seu procés de transformació urbana, una segona fase que consisteix en la construcció d’un pas sota la via ferroviària i la urbanització d’un parc entre el ferrocarril i la Ronda, amb una superfície de 2 hectàrees, i una darrera fase d’adequació i ampliació del parc de Can Buxeres, als terrenys de La Fonteta, amb una superfície de 2 hectàrees addicionals.
 
A banda de la Remunta, actualment s’estan executant les obres del polígon 1 de l’ARE l’Eixample Sud, al Prat de Llobregat, i s’està urbanitzant un vial de l’ARE la Cabana del Màrtir, a Solsona, per tal de donar accés a un centre escolar.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 90