El comissari Josep Lluís Trapero substitueix al comissari Josep Milan, que ha ostentat la màxima responsabilitat operativa al capdavant dels Mossos durant els darrers cinc anys i mig amb una gran dedicació i entrega al cos.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, nomena el comissari Josep Lluís Trapero, nou comissari en cap del Cos dels Mossos d'Esquadra amb l'objectiu de donar un impuls a la Policia de Catalunya.


Josep Lluís Trapero
Josep Lluís Trapero porta 23 anys als Cos dels Mossos d’Esquadra. Té una llarga trajectòria que l’avala. Format a l’Escola de Policia de Catalunya, on va ingressar l'any 1989, el comissari Josep Lluís Trapero comença com a agent l’any 1990 i més endavant, l’any 2006, es llicencia en dret a la Universitat Oberta de Barcelona. També compta amb un postgrau en “Programa superior de direcció i Gestió de la Seguretat Pública". Entre les seves especialitzacions destaquen cursos en criminalitat informàtica, blanqueig de capitals i finançament del terrorisme. L’any passat va viatjar fins a Quantico, als EEUU, on va ampliar els seus coneixements a l’acadèmia de l’FBI, amb el prestigiós curs Latin American Law Enforcement Executive Development Seminar (LALEEDS).
 
El nou comissari en cap del Cos dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, també va ser agent de l’Àrea Bàsica Policial de Girona i també de Vielha on s’encarregava de l’Oficina de Denúncies. També va ocupar el càrrec de caporal d’escamot al Centre Penitenciari Quatre Camins. Més tard, a Blanes i Figueres, s'ocupà del Grup d'Investigació fins a especialitzar-se en aquesta matèria, que ha desenvolupat a la Regió Policial de Girona, a la Regió Metropolitana Nord, a la Comissaria General Territorial a Barcelona i a la Regió Policial Metropolitana (Barcelona). L’any 2008 va ser Cap de la Divisió d'Investigació Criminal, CGIC. Un any més tard, ocupa el càrrec de sotscap de la Comissaria General d'Investigació Criminal per passar a ser-ne el cap el gener del 2012, càrrec que ha ocupat fins ara.

En el seu ampli currículum també destaca la coordinació del primer seminari de Crim Organitzat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), el novembre del 2011 i professor tant a la UAB com a la UB.

Entre les condecoracions que li han estat atorgades destaquen la Medalla de Bronze al mèrit policial del Cos de Mossos d’Esquadra, en 2 ocasions, la Creu al mèrit policial amb distintiu blanc del Cos Nacional de Policia, en 3 ocasions, i la Creu de l’Ordre del Mèrit de la Guardia Civil amb distintiu blanc, en 2 ocasions.

El Departament d'Interior introdueix dos canvis més a la cúpula policial dels Mossos d'Esquadra. D’una banda, el comissari Joan Francesc Martínez Roma serà el nou cap de la Sala Central de Comandament i, de l’altra, el comissari Sergi Pla, es farà càrrec de la Regió Policial Central.

Amb aquests canvis, el conseller Espadaler obre una nova etapa amb impuls renovat, un cop assolit i consolidat el desplegament al territori del cos dels Mossos d’Esquadra.