Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Acord de col·laboració entre l'IRTA i Carburos Metálicos per impulsar el sector agroalimentari

Ha estat signat aquesta tarda a Barcelona pel conseller Pelegrí; el director general de l'empresa, Francesco Maione, i la directora d'I+D, Lourdes Vega

query_builder   4 abril 2013 17:59

event_note Nota de premsa

Acord de col·laboració entre l'IRTA i Carburos Metálicos per impulsar el sector agroalimentari

Ha estat signat aquesta tarda a Barcelona pel conseller Pelegrí; el director general de l'empresa, Francesco Maione, i la directora d'I+D, Lourdes Vega

Un moment de la signatura
Un moment de la signatura
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha signat aquesta tarda a Barcelona, com a president de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), un acord marc de col·laboració  público-privada pioner amb l’empresa Carburos Metálicos, del grup Air Products, per impulsar la investigació i el desenvolupament en l’àmbit del sector agroalimentari, amb la voluntat que sigui un acord de referència pel que fa a la I+D agroalimentària. Per part de Carburos Metálicos, l’acord  ha estat signat pel seu director general, Francesco Maione, i per la directora d’I+D, Lourdes Vega.
 
Han estat també presents en l’acte de signatura, que ha tingut lloc als Serveis Centrals del DAAM a Barcelona, el director general de l’IRTA, Josep Maria Monfort, i el director de Tecnologia Global del grup Air Products, Declan Weldon.
 
Aquest acord té com a objectiu promoure la investigació agroalimentària a Catalunya, a la resta de l’Estat i internacionalment, per tal d’aportar solucions tecnològiques al sector agroalimentari, d’importància estratègica en l’economia catalana i espanyola. El conveni preveu la col·laboració en el desenvolupament conjunt de projectes d’investigació, transferència tecnològica, formació de personal tècnic i divulgació de resultats.. A més, es desenvoluparan accions estratègiques conjuntes. Les principals àrees d’actuació seran els cultius i la producció animal, la indústria alimentària, la conservació d’aliments, el tractament de les aigües i el medi ambient.
 
L’IRTA, organisme de referència en investigació agroalimentària de la Generalitat de Catalunya, i que està adscrit al DAAM, i Carburos Metálicos ja vénen col·laborant des de l’any 1996 en projectes d’investigació i desenvolupament en l’àmbit agroalimentari.  Amb aquest acord, les dues parts volen enfortir i expandir aquest treball conjunt en àrees estratègiques.
 
Segons el conseller Pelegrí, “aquest nou impuls a la col·laboració amb Carburos Metálicos, empresa amb la qual ja ens uneix una àmplia experiència conjunta en I+D agroalimentari, ens permet sumar i compartir esforços en el desenvolupament de noves solucions tecnològiques que permetin millorar la competitivitat de les empreses agroalimentàries. L’IRTA té grans esperances en què aquest acord, a més de constituir un exemple de referència en la col·laboració público-privada, faciliti la posada en marxa d’iniciatives conjuntes que permetin oferir noves solucions davant els reptes actuals del sector”.
 
Per la seva banda, el director general de Carburos Metálicos, Francesco Malone, ha manifestat que “estem orgullosos de consolidar la nostra col·laboració amb l’IRTA, un organisme de prestigi amb el qual, sens dubte, podrem portar a terme importants avenços en la investigació i la innovació en àmbits com l’agroalimentari, ajudant els nostres clients i la societat en general”.
 
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Moment de la signatura

Moment de la signatura 3580