Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí anima el sector dels cítrics a innovar i exportar

El conseller ha visitat aquest matí dues empreses especialitzades en cítrics de les Terres de l'Ebre

query_builder   5 abril 2013 14:59

event_note Nota de premsa

Pelegrí anima el sector dels cítrics a innovar i exportar

El conseller ha visitat aquest matí dues empreses especialitzades en cítrics de les Terres de l'Ebre

Un moment de la visita
Un moment de la visita a Agrofruit
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, ha visitat aquest matí dues empreses especialitzades en cítrics, a les Terres de l’Ebre. Es tracta d’Agrofruit, situada a Tortosa, i Baix Mon, SAT, a Bitem. Els cítrics tenen una gran importància en la producció agrària a Catalunya, ja que suposen una venda anual d’aproximadament 62 milions d’euros.
 
En el decurs de la seva visita, el conseller ha volgut animar el sector dels cítrics a innovar més, per tal de millorar la qualitat del productes, i a exportar més, tenint en compte la necessària internacionalització de l’economia catalana. En aquest sentit, Pelegrí ha subratllat que "volem promoure eines que permetin a les nostres empreses i al conjunt del sector agroalimentari desenvolupar productes de més qualitat, incrementar el seu valor afegit i fer que puguin competir en excel·lència amb la resta del món", i en aquest sentit ha recordat que s’està treballant en el Pla de Reestructuració dels Cítrics.
 
En primer lloc, Pelegrí ha anat a veure l’empresa Agrofruit, dedicada a l’envasat i venda de taronges, mandarines i llimones, on s’ha reunit amb els membres del consell d’administració i ha visitat les instal·lacions. En el decurs de la reunió s’han tracta diversos temes relacionats amb la fructicultura a Catalunya.
 
De la activitat d’aquesta empresa s’ha de destacar que comercialitza el 90% del seu volum de producció a l’exterior. Participada per 1.747 agricultors, rep el 60% de la seva producció de les 1.066 hectàrees de les quals disposa. Agrofruit participa en el capìtal d’Indulleida en un 1,93% i presta servei a l’OPFH SAT Ebrefruit, integrada per 600 productors, alguns també accionistes d’Agrofruit. Agrofruit i Ebrefruit constitueixen el cinquè exportador dels gairebé 400 operadors que hi ha a Espanya, representant el 57% de l’exportació catalana de cítrics.
 
Posteriorment, el conseller s’ha traslladat a Bitem, on ha visitat Baix Mon, SAT, integrada per 75 socis productors. L’any 2012 aquesta SAT va realitzar, com a mesures de gestió de crisi, dins dels Programes Operatius, la retirada del mercat de clementines i taronges amb destinació a entitats benèfiques de Catalunya i d’altres comunitats autònomes.
 
 

2  

Imatges

Visita a Agrofruit

Visita a Agrofruit 1194

Visita a Baix Mon, SAT

Visita a Baix Mon, SAT 928