Bombers

Els Bombers de Terrassa, vencedors del IX Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit celebrat a Lleida

query_builder   6 abril 2013 20:14

event_note Nota de premsa

Els Bombers de Terrassa, vencedors del IX Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit celebrat a Lleida

  • Els equips de Bombers de Granollers i Lleida han obtingut la segona i tercera posició, respectivament
  • El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés,  ha presidit l’acte de lliurament dels premis
  • Demà, a partir de les 10.00 hores, tindrà lloc la tercera edició de la CX Cursa Bombers Lleida 2013, amb 2.700 persones inscrites
  • Tant el concurs com la cursa s’emmarquen dins la Setmana dels Bombers de Lleida
 

L’equip dels Bombers de Terrassa s’ha classificat en primera posició al IX Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat que, aquest any, s’ha celebrat a Lleida, en el marc de la Setmana dels Bombers de Lleida. El segon lloc de la classificació general ha estat per l’equip de Granollers i, el tercer, per l’equip dels Bombers de Lleida.

 
Terrassa també ha estat el millor equip en la maniobra ràpida i en les categories de millor comandament i millor equip tècnic. A més, ha quedat segon en la maniobra estàndard.
 
El sanitari de l’equip de Bombers de Granollers ha estat el millor valorat del concurs, i l’equip ha quedat en segona posició en la maniobra ràpida.
 
En la maniobra ràpida l’equip millor valorat ha estat el de la Regió d’Emergències de Lleida. La tercera posició ha estat per l’equip del parc de Figueres. D’altra banda, el tercer classificat en la maniobra ràpida ha estat l’equip de Noves Promocions.
 
L’acte de lliurament dels guardons l’ha presidit el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés. L’han acompanyat també la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Anna Miranda; la subdirectora general operativa dels Bombers de la Generalitat, Anna Martín; el cap de la Regió d’Emergències de Lleida, Jordi Solà; i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez; entre d’altres.
En aquesta IX edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit hi han col·laborat l’Ajuntament de Lleida, a més de la Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT) i de la Fundació Mutual Conductors. Cal destacar també la important col·laboració de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). L’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya reconeix el valor formatiu del concurs i l’inclou dins de les seves activitats formatives, ja que durant les pràctiques els participants apliquen el que aprenen en la formació que reben a l’Escola. A més, el fet que un cop han fet les maniobres rebin una valoració de la pràctica realitzada, afavoreix l’aprenentatge de les capacitats tècniques dels bombers.
 
CX Cursa Bombers Lleida 2013
Demà diumenge, dia 7 d’abril, tindrà lloc la tercera edició de la “CX Cursa Bombers Lleida 2013”. L’esdeveniment esportiu està organitzat per l’Agrupació Cultural Recreativa Bombers de Lleida amb el patrocini de Catalunya Caixa i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, entre d’altres institucions i empreses. L’organització espera superar les 14.000 visites que va rebre l’any passat aquest esdeveniment. S’emmarca també dins dels actes previstos a la Setmana dels Bombers de Lleida
 
La cursa començarà a les 10.00 hores davant del pavelló 3 dels Camps Elisis de Lleida i tindrà un recorregut de 10 quilòmetres en un circuit totalment pla que té prevista l’arribada al mateix punt de sortida. El tret de sortida de la Cursa el farà l’alcalde de la ciutat de Lleida, Angel Ros. 
 
Podreu trobar més informació al web de la cursa: www.cursabomberslleida.com