Territori

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament del Baix Llobregat amb l'activació de dues noves depuradores

query_builder   8 abril 2013 11:04

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament del Baix Llobregat amb l'activació de dues noves depuradores

 
 
  • S’han posat en servei les plantes de Castellví de Rosanes i el Lledoner (Vallirana), amb un cost total superior als 2,7 milions d’euros
 
  • Aquestes estacions depuradores d’aigües residuals contribuiran a la millora qualitativa de la conca del riu Llobregat
 
  • Actualment hi ha vuit depuradores en servei a la comarca
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei dues noves depuradores que milloraran el sanejament de la comarca del Baix Llobregat, fet que comportarà la millora qualitativa de la conca del riu Llobregat. Concretament s’han activat les plantes de Castellví de Rosanes i el Lledoner (terme municipal de Vallirana), amb un cost total superior als 2,7 milions d’euros.
 
L’actuació desenvolupada a Castellví de Rosanes ha consistit en una depuradora amb tractament secundari i reducció de nutrients dissenyada per tractar un cabal de 400 m3/dia, a més d’una xarxa de col·lectors amb una extensió de prop de 2.200 metres. La planta, que ha suposat un cost d’1,6 milions d’euros finançat en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, retornarà l’aigua tractada al torrent de Ca n’Abat.
 
Pel que fa als treballs desenvolupats a Vallirana, concretament a la zona del Lledoner, s’han centrat en una depuradora amb tractament biològic amb aireació perllongada, amb nitrificació i desnitrificació, dissenyada per a un cabal de 472 m3/dia i també s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió de 60 metres. La depuradora, que retornarà l’aigua tractada a la riera d’Olosseta, ha tingut un cost d’1,1 milions d’euros.
 
Amb l’activació d’aquestes dues plantes hi ha un total de vuit estacions depuradores en servei a la comarca del Baix Llobregat: Abrera, Begues, Gava-Viladecans, Martorell, El Prat de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.
 
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 216