
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i president de l’Assemblea de les Regions Europees productores de Fruites, Llegums i Hortalisses (AREFLH), Josep Maria Pelegrí, ha presidit, a Barcelona, la primera reunió de la directiva d’aquest organisme.
Des del passat mes de març, Catalunya ostenta la presidència d’aquest organisme, càrrec que té una durada de tres anys, seguint una rotació entre els principals països productors.
Pelegrí s’ha reunit amb el vicepresident i el secretari general de l’AREFLH, Luciano Trentini i Jacques Dasque, respectivament, i en el decurs de la trobada s’ha fixat el full de ruta d’aquest lobby durant el període triennal de la presidència i les accions prioritàries per als primers sis mesos de mandat.
Els principals objectius de la presidència catalana d’aquest organisme són donar impuls polític a l’entitat, reforçar la implicació del sector productiu, ampliar l’AREFLH, cercar noves participacions en els programes comunitaris i estabilitat pressupostària.
Prèviament, ha tingut lloc una reunió de treball amb responsables del Departament per tal d’analitzar l’estat actual de les discussions de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) i els principals aspectes que afecten el sector hortofructícola, la planta ornamental i l’oli d’oliva.
AREFLH és un lobby que agrupa les principals regions europees productores de fruits i hortalisses, de plantes ornamentals i oli d’oliva. Actualment, en formen part 26 regions de Bèlgica, França, Grècia, Itàlia, Portugal i l’Estat espanyol. Aquest lobby va néixer el 1999, i Catalunya en forma part des del 2001. La participació del Departament d’Agricultura en el lobby, per delegació del president de la Generalitat, és molt activa, formant part del buró de direcció.
Els objectius fonamentals de l’ens són: representar i defensar els interessos econòmics i socials dels sectors hortofructícoles, oleícoles i de l’horticultura davant de les instàncies europees i mundials, afavorir els intercanvis d’experiències i projectes comuns entre regions i organitzacions professionals, i ser organisme de propostes sobre els principals assumptes que condicionen el futur de les produccions d’aquests sectors.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.