Aquesta tarda ha tingut lloc la primera conferència d’enguany, a càrrec de la psicòloga Esther Grau, basada en les manifestacions conductuals dels infants
 
L’acte s’ha celebrat al CaixaForum de Barcelona i per primer cop s’ha emès a través de videoconferència a la seu de la Diputació de Lleida
 
Aquesta tarda ha tingut lloc la xerrada “Els problemes de conducta dels infants en les famílies adoptives”, a càrrec d’Esther Grau, psicòloga i codirectora de CRIA, una institució col·laboradora de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA). Aquesta ha estat la primera de les tres xerrades que hi ha programades per al 2013 per part del Servei d’atenció postadoptiva que ofereix el Departament de Benestar Social i Família.
 
Per primera vegada, un acte d’aquestes característiques ha estat retransmès a través de videoconferència fora de Barcelona. Concretament, la xerrada, basada en les manifestacions conductuals dels infants, ha tingut lloc al CaixaForum de Barcelona, a les 19:00 hores, davant de més de 300 persones, i ha estat retransmesa en directe a la seu de la Diputació de Lleida.
 
Èxit de participació en les xerrades de 2012
 
L’ICAA va voler donar l’any 2012 un impuls al Servei d’atenció postadoptiva, dirigit tant a famílies adoptives com a infants adoptats, amb la programació d’un cicle de xerrades i una renovació i actualització del web d’aquest organisme.
 
Les tres xerrades que es van programar, que es troben penjades al web del Departament de Benestar Social i Família, van ser tot un èxit i fins i tot dues d’elles es van repetir per donar resposta a les persones que havien sol·licitat assistir-hi i en van quedar fora per límit d’aforament.
 
La previsió per al 2013 és fer una segona xerrada al mes de juny sobre la comunicació de l’adopció al fill adoptiu, així com la seva identitat adoptiva i la revelació de la història prèvia; i una tercera al mes d’octubre, sobre l’impacte que ha tingut l’adopció a la societat. L’ICAA està valorant la possibilitat d’emetre a través de videoconferència als territoris de Tarragona, Lleida, Girona i Terres de l’Ebre les properes dues conferències.
 
Adopcions al 2012
 
Durant l’any 2012 un total de 673 infants van ser adoptats per famílies catalanes. D’aquests, 122 eren infants de Catalunya i 551 van ser adoptats a 23 països estrangers, entre els quals destaquen Rússia (187), Etiòpia (68), Xina (62), Mali (61) i Kazakhstan (50).
 
L’any 2012 l’ICAA va recollir 366 sol·licituds d’adopció nacional i 650 d’internacional.