Direcció General de Comunicació

govern

El Govern aprova la incorporació de 160 orientadors laborals per a les oficines de treball de la Generalitat

query_builder   9 abril 2013 14:55

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la incorporació de 160 orientadors laborals per a les oficines de treball de la Generalitat

 
  • L’Executiu reforça els serveis d’orientació després que l’any passat l’Estat suprimís els programes extraordinaris
 
  • El programa d’orientació per a la millora de l’ocupabilitat permetrà incrementar les possibilitats de trobar feina a les persones en atur
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui la incorporació de 160 orientadors laborals a les oficines de treball de la Generalitat amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones en atur a través dels serveis d’informació i orientació laborals. D’aquesta manera, el Govern aposta per reforçar els serveis d’orientació de la xarxa d’oficines de treball, després que el Govern de l’Estat decidís l’any passat no prorrogar i, per tant, suprimir els programes extraordinaris d’orientadors laborals.
 
Els 160 nous professionals que s’incorporaran a les oficines de treball de la Generalitat centraran la seva activitat en la presentació de la cartera de serveis del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la identificació dels factors d’ocupació, l’assessorament grupal i individual, l’orientació professional i la cerca de feina i intermediació laboral, així com els serveis a les empreses.
 
La decisió del Govern d’incorporar les 160 persones orientadores és una aposta per reforçar els serveis d’orientació utilitzats actualment a les oficines de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya, on s’identifiquen adequadament les competències i potencialitats de les persones en atur i es dissenyen itineraris formatius professionals per millorar-ne l’ocupabilitat. L’objectiu final és que les persones desocupades incrementin les possibilitats de trobar una feina amb l’ajut del personal orientador de les oficines de treball.
 
En aquest sentit, el nou model d’oficines de treball es basa en l’oferiment d’un servei tècnic de qualitat a les persones en atur per millorar la seva inserció en el mercat laboral i la seva ocupabilitat, a més d’atendre-les, prioritzar-les i diagnosticar-les de manera que se’ls assignin programes de polítiques actives d’ocupació d’acord amb les necessitats detectades.
 
Les 160 persones orientadores que s’incorporaran properament a les oficines de treball es divideixen en 50 llocs de treball de personal funcionari que formarà part de l’estructura del Servei d’Ocupació de Catalunya, i 110 llocs de tècnics que, de manera temporal, es contractaran per desenvolupar la seva activitat sota el marc del programa d’orientació per a la millora de l’ocupabilitat que començarà el 13 de maig i finalitzarà el 31 de desembre.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia