El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat avui l’escriptor, economista i professor universitari José Luis Sampedro (Barcelona, 1917- Madrid, 2013) com un “gran humanista” que tenia “un gran compromís amb la justícia social des de la literatura i l’economia” i “una entranyable relació amb el món de les persones amb dificultat, sempre des d’un posicionament molt obert, molt democràtic”. Mascarell l’ha definit com una persona “compromesa amb la justícia social, apassionada en totes les facetes de la vida i honesta amb els seus posicionaments”. Ha destacat com Sampedro “ha jugat un paper molt rellevant en la direcció d’intentar que la justícia social tingués un paper preeminent en la vida social”.
 
“José Luis Sampedro ens deixa un llegat literari que en forma de poesia (molt escassament publicada, però llegida i conreada), conte i novel·la ha captivat a diferents generacions i els ha apropat a una literatura senzilla i profunda a la vegada”, ha remarcat el conseller.
 
El conseller Mascarell ha remarcat que Sampedro mantenia “una relació molt entranyable amb la seva ciutat de naixença”, Barcelona. “Encara que no hi va viure gaire temps, l’hem de considerar un ciutadà d’aquí”, ha assenyalat Mascarell.