Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura impulsa la dinamització econòmica de les zones rurals de Catalunya

query_builder   10 abril 2013 14:56

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura impulsa la dinamització econòmica de les zones rurals de Catalunya

  
 
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, ha presidit avui, a les Avellanes i Santa Linya, la cloenda de la Jornada tècnica de Turisme Rural.
 
En la ja 3a edició d’aquesta jornada, el programa s’ha centrat al voltant de l’oferta turística complementària des de dues vessants ben diferenciades: d’una banda, la comercialització i promoció conjunta de serveis turístics aprofitant la recent aprovació, el passat dia 10 de gener, del Decret 24/2013 sobre l’acreditació de la venda de proximitat de productes agroalimentaris; i de l’altra, durant la jornada s’ha pogut conèixer de primera mà algunes experiències a nivell europeu, que s’han complementat amb alguns projectes pioners a Catalunya que ofereixen productes agroalimentaris de qualitat.
 
Amb l’aprovació del Decret de venda de proximitat, Catalunya disposa d’un nou marc legal que facilita la comercialització coordinada de productes agroalimentaris i allotjament rural.
 
És, per tant, un bon moment per a crear una xarxa que millori la comercialització i incrementi la rendibilitat de les petites empreses rurals mitjançant el turisme d’interior, alhora que es vol fomentar un model de turisme rural respectuós amb el medi ambient que inclogui no només l’estança sinó la promoció i venda de productes locals de qualitat i activitats complementàries amb serveis turístics basats en la identitat del territori.
 
En aquesta Jornada també hi ha intervingut, entre altres, el secretari general d’Eurogites, Klaus Ehrlich, per tractar sobre activitats i productes complementaris a l’oferta turística, la directora Gîtes de France des Pyrénées Orientales, Anahilia Stredel, que ho ha fet sobre el projecte “Pass Eixorit”, un model de Xarxa als Pirineus Orientals, així com el director de l’Espai Llull a l’Alguer, Joan-Elies Adell, que  ha parlat de “L’Alguer, una oferta turística basada en la identitat del territori”.
 
Per part catalana, s’ha explicat el decret de venda de proximitat, el projecte de comercialització en xarxa 2.0, i també ha tingut lloc una taula rodona sobre ofertes coordinades de productes i serveis a la Catalunya rural.
 
La jornada finalitzarà amb una visita guiada per als assistents, a les 17:00 hores, al Centre d’Observació de l’Univers, recentment distingit amb l’acreditació destinació turística Starlight, i que s’està consolidant com un des reclams del turisme científic a la zona.
 
D’altra banda, el director general visitarà, aquesta tarda, el Centre de dinamització del patrimoni històric, natural i rural de Tartareu, que gràcies a un ajut LEADER ha permès recuperar l’antic estudi del poble com a centre de divulgació d’essències de la zona.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.