· La Direcció General d’Indústria de la Generalitat facilitarà informació a inversors interessats en participar o adquirir empreses que hagin presentat un concurs de creditors.
· L’objectiu és evitar que les companyies que presenten concurs acabin liquidades i es perdi l’activitat productiva.
· La iniciativa s’emmarca en la política de la Generalitat de manteniment i reactivació de la indústria catalana.
El Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat facilitarà informació a inversors interessats en oportunitats de negoci en empreses industrials i de serveis a la producció que han presentat un concurs de creditors a Catalunya. La iniciativa, que s’emmarca en la política de manteniment i reactivació de la indústria catalana de la Generalitat, posarà en contacte 13 jutjats mercantils de Catalunya -10 de Barcelona, un de Girona, un de Tarragona i un de Lleida- amb la Direcció General d’Indústria, que buscarà inversors interessats en adquirir o participar en les companyies en procés concursal.
L’objectiu és aprofitar al màxim les oportunitats de negoci i que les empreses que han presentat un concurs de creditors superin la situació d’insolvència, ja sigui amb l’aprovació del conveni amb l’entrada de l’inversor o mitjançant la venda a aquest de la unitat productiva en la fase de liquidació del propi concurs.
Es busca així evitar que les empreses concursades acabin desapareixent i, per tant, enfortir la situació econòmica actual. Segons un estudi de la consultora PriceWaterhouse Cooper (PwC) presentat recentment, un percentatge molt elevat de les companyies que entren en procés de creditors a l’Estat espanyol acaben liquidades.
Per dur a terme aquesta iniciativa, els administradors concursals de les companyies, designats pel jutjat mercantil corresponent, disposaran d’un termini màxim de 10 dies un cop declarat el concurs per enviar informació rellevant de l’empresa a la Direcció General d’Indústria. Aquest departament s’encarregarà de buscar alternatives industrials entre inversors que donin continuïtat a l’activitat productiva, garantint en tot cas la transparència i la concurrència i minimitzant l’impacte en els llocs de treball afectats i en la cadena de valor de l’empresa concursada. Aquesta celeritat a l’hora de gestionar la informació permetrà anticipar-se en la recerca d’un inversor abans que la situació de l’empresa en concurs es deteriori.