En el marc del programa “Créixer en Família” de suport a les famílies
 
Cada taller consta de sis sessions i està conduït per professionals experts en educació i dinàmiques familiars
Web del programa
Web del programa
La Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família ha organitzat a Tarragona quatre tallers formatius gratuïts per a pares i mares d’infants de 3 a 12 anys entre els mesos d’abril i maig. L’oferta s’emmarca dins del programa de suport a pares i mares “Créixer en Família” que promou Benestar Social i Família aquest 2013. L’objectiu és orientar, reforçar i dotar d’eines als progenitors i progenitores en l’educació dels seus fills i filles, per mitjà d’espais de suport virtuals i presencials.
 
Dels quatre tallers planificats que s’ampliaran al llarg de l’any a altres localitats del Camp de Tarragona, encara n’hi ha dos que mantenen obert el període d’inscripcions, que es poden tramitar a través de la pàgina web del Departament. Es tracta d’un taller per a pares i mares de fills i filles de 3 a 6 anys que comença el proper dimarts 16 d’abril a l’Escola El Miracle i d’un segon taller per a pares i mares de fills i filles de 6 a 12 anys que començarà el 25 d’abril al Centre Obert Sant Pere i Sant Pau. 
 
Des del mes de març i fins a finals d’any la Secretaria de Família ha planificat 155 tallers a un centenar de municipis catalans. La previsió del Departament és arribar a unes 3.000 famílies participants, comptant que els grups són d’una vintena de persones. Cada taller consta de sis sessions i està conduït per professionals experts en educació i dinàmiques familiars. El programa formatiu s’estructura en quatre cicles en funció de l’edat dels infants i adolescents: de 0 a 3 anys, de 3 a 6 anys, de 6 a 12 anys i de 12 a 16 anys.
 
Les temàtiques abordades van des de l’afecte, l’autonomia i l’autoritat a les estratègies educatives, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn, el paper educatiu de l’escola o la família extensa. Totes les sessions es distribueixen en funció de tres eixos temàtics comuns: el tracte, els reptes quotidians i créixer dins i fora de casa.
 
“Créixer en família” s’adreça als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l’educació i el desenvolupament dels seus fills i filles, tot compartint les seves experiències amb altres famílies. La voluntat del Departament de Benestar Social i Família és promoure canvis en els models d’actuació orientats cap a conductes parentals positives, que procurin el benestar dels menors i el seu creixement com a persones.
 
A través d’Internet
Les famílies interessades poden consultar la previsió de tallers, dates i franges d’edat, així com inscriure’s, a través de la pàgina web del programa  disponible a  www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/familia/creixerenfamilia. El mateix portal posa a disposició de la ciutadania informació actualitzada, orientacions i recursos classificats per temes i franges d’edat, d’acord amb els continguts dels tallers.
 
Els recursos a l’abast es classifiquen en vuit àmbits diferents: ser pares i mares, afecte i comunicació, salut i cura, hàbits i conductes, jocs i aprenentatge, noves tecnologies, lleure i entorn, i xarxes de suport. La  web també està pensada perquè esdevingui un punt de trobada virtual adreçat a pares i mares.