Servei Meteorològic de Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya trasllada l'estació meteorològica automàtica (EMA) de Prades

query_builder   12 abril 2013 13:42

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya trasllada l'estació meteorològica automàtica (EMA) de Prades

 
Des del 31 de gener es poden consultar altre cop les dades meteorològiques de l’EMA de Prades (Baix Camp) reubicada a uns 1.500 metres
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha traslladat l’Estació Meteorològica Automàtica (EMA) U5-Prades, ubicada al municipi del mateix nom, al Baix Camp. El trasllat d’aquesta EMA, gestionada pel SMC, s’ha dut a terme per millorar la mesura de les diverses variables meteorològiques.
A quest equipament disposa de sensors per a la mesura de la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la velocitat i direcció del vent a 2 metres d’altura, la irradiància solar global, la precipitació, la temperatura de subsòl i el gruix de neu.
Les dades subministrades per tots aquests sensors s’enregistren cada hora, i s’envien a la seu central del SMC amb la mateixa cadència via telefonia mòbil GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades del SMC i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts.
 
Tota la informació d’aquesta estació es pot consultar a la pàgina web del SMC: www.meteo.cat.
 
 
La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)
 
Atès que ha variat la seva localització la nova estació tindrà el nom XR-Prades, i seguirà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya, i disposa de 170 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país. Les dades proporcionades pels diversos equipaments s’incorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica i estudis climàtics, entre d’altres.
 
 
Servei Meteorològic de Catalunya

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 35