
L’Assemblea de la FESBAL s’ha reiniciat avui a l’Auditori de Girona amb la presència d’un centenar de representants dels Bancs d’Aliments de l’Estat. Durant la jornada d’avui els participants celebren la seva trobada anual per debatre sobre el funcionament de la FESBAL i els mecanismes de millora en la recollida d’aliments. Ahir es va celebrar la primera sessió a Barcelona. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el delegat del Govern, Eudald Casadesús; el vicepresident de la Diputació, Xavier Soy; el president del Banc dels Aliments a Girona, Frederic Gómez, i el president de la Federació a tot l’Estat, José Antonio Busto, han inaugurat l’Assemblea.
En la seva intervenció els representants institucionals han agraït el treball dut a terme pels Bancs dels Aliments i, sobretot, pels seus voluntaris i han afirmat la necessitat de seguir treballant en l’aprofitament dels aliments. El delegat del Govern ha destacat l’esforç que fa el Govern en aquests moments en l’atenció a les persones més vulnerables. A més, ha volgut remarcar la constitució de la Taula d’Excedents Alimentaris que ha promogut la Generalitat, una eina que pretén promoure les donacions, millorar en l’aprofitament dels excedents alimentaris i també en els canals de distribució: “Es tracta d’una iniciativa que va en la línia de potenciar els recursos de què disposa el país, una xarxa en què hi participen tant les administracions com les entitats socials, un binomi absolutament necessari sempre, però avui encara més”. L'Assemblea serveix també per celebrar el 25è aniversari del Banc dels Aliments de Girona. A l’acte d’inauguració també hi ha estat present la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Montserrat Roura, i el regidor de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.
1