Sala de premsa

event_note Nota de premsa

El delegat, Juli Gendrau, fa la cloenda del III Sopar de Les Cuineres del Bages

El delegat, Juli Gendrau, al III Sopar de Les cuineres del Bages
 
El delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, va assistir al III Sopar de Les Cuineres del Bages que es va fer a Món Sant Benet aquest cap de setmana.  L’acte va servir per a presentar el llibre de l’entitat sense ànim de lucre,  Les Cuineres del Bages. Aquesta entitat té els seus orígens a l’escola de cuina El Lleure de Manresa. Està integrada per un grup de dones aficionades a la cuina, fundada i presentada en societat el desembre del 2009.
 
Tal i com expliquen des de la mateixa entitat, “durant més de 25 anys, hem estat un punt de difusió de la cuina de cassola, en el sentit que potencia i posa en valor els sabors, les aromes i la manera de fer de la cuina tradicional catalana”.
 
L’acte va servir per presentar el llibre de l’entitat a càrrec de Jordi Vilaseca i del director de la revista Cuines, Josep Sucarrats.
 
El delegat del Govern, Juli Gendrau, va mostrar la seva satisfacció per poder assistir a l’acte i va destacar la tasca feta per l’entitat com a valor patrimonial del país, pel fet de tenir cura de la cuina tradicional de la comarca del Bages.  Entre els objectius de l’entitat destaquen:
la preservació i difusió de la cuina tradicional del Bages, la transmissió a les generacions futures,  el valor cultural, culinari i patrimonial que tenen els plats tradicionals que s’han heretat de pares a fills, amb lleugeres actualitzacions, patrimoni cultural arrelat al Bages.
 
Entre d’altres assistents, van ser presents al sopar la presidenta de Les Cuineres del Bages, Dolors Gómez Pardo; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés. Es va reforçar la idea que es vol potenciar la comarca com a destí d’excel·lència gastronòmica entorn a la cuina de sempre, potenciant el factor de proximitat pel que fa als productes. Es considera important establir sinergies i potenciar intercanvis culturls amb altres entitats i associacions vinculades a la cuina tradicional. Per això es considera bàsic tenir presència en actes, xerrades, presentacions, degustacions, fires, seminaris i presència als mitjans de comunicació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia