Direcció General de Comunicació

govern

Altres acords del Govern

query_builder   16 abril 2013 15:09

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
Conveni amb l’Estat i l’Ajuntament de Barcelona per finalitzar el procés d’extinció del Consorci organitzador del Fòrum de les Cultures
 
El Govern ha autoritzat la subscripció d’un conveni entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, l’Administració de l’Estat i l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat d’extingir el Consorci organitzador del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004 i la Societat Mercantil que es va constituir el 1999, amb l’objectiu de realitzar activitats, projectes i obres relacionats amb la preparació, execució i aprofitament del Fòrum.
 
El 2005, un cop finalitzada la celebració del Fòrum, l’Assemblea General del Consorci i la Junta General d’Accionistes de la Societat van acordar la dissolució dels organismes i es va nomenar un liquidador únic. Els canvis produïts des d’aleshores als tres executius han fet necessari nomenar novament els representants de cada institució que hauran d’integrar l’Assemblea General del Consorci per poder aprovar el balanç final de l’entitat i altres acords necessaris per a l’extinció de l’organisme i la societat.
 
El Govern reconeix oficialment l’entitat Casal Català de Polònia com a Comunitat Catalana de l’Exterior (CCE)
 
El Consell Executiu ha aprovat el reconeixement oficial del Casal Català de Polònia, amb seu oficial a Varsòvia, com a Comunitat Catalana de l’Exterior (CCE). L’entitat s’ha organitzat també en altres ciutats de Polònia, on compta amb diverses seus virtuals, per poder desenvolupar activitats arreu del país. Amb aquest reconeixement, ja són 129 les Comunitats Catalanes de l’Exterior. Es tracta d’entitats privades constituïdes per catalans o catalanòfils arreu del món (casals, associacions, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials...) que la Generalitat de Catalunya ha reconegut a través d'un acord del Govern, prèvia sol·licitud de l'entitat, i d'acord amb la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior. Contribueixen a crear un teixit associatiu a la zona on estan establertes i tenen com a objectiu donar a conèixer el país, la cultura i la llengua catalans.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia