Direcció General de Comunicació

govern

El Govern crea el Programa per definir el model d'una Hisenda pròpia

query_builder   16 abril 2013 15:12

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Programa per definir el model d'una Hisenda pròpia

 
  • Suposa un nou impuls al disseny d’una Agència Tributària pròpia, que permeti la gestió, liquidació, recaptació, inspecció i revisió de tots els impostos i altres tributs que s’apliquen a Catalunya
 
  • S’emmarca en el mandat del Parlament de Catalunya d’aprofundir en el desenvolupament de les estructures d’estat bàsiques que cal tenir a punt davant d’un nou escenari polític a Catalunya
 
  • La creació del programa dóna continuïtat al procés endegat de col·laboració amb els organismes tributaris de les quatre diputacions
 
El Consell Executiu ha aprovat avui la creació del Programa per a la definició i l’assessorament de la implementació d’un nou model d’Administració Tributària de Catalunya, en compliment del mandat del Parlament de Catalunya del 23 de gener passat d’aprofundir en el desenvolupament de les estructures d’estat bàsiques que cal tenir a punt en el context d’un nou escenari polític.
 
El Govern és conscient que bastir la Hisenda catalana requereix un treball previ rigorós i intens, que no pot ser fruit de la improvisació. És en aquest context que s’emmarca la creació d’aquest programa, que ha d’aprofundir en la implementació d’un nou model d’estructura administrativa tributària que permeti la gestió, liquidació, recaptació, inspecció i revisió de tots els impostos i altres tributs que s’apliquen a Catalunya. També s’emmarquen en aquest treball previ d’assessorament i avaluació els informes en matèria tributària que elaborarà el Consell Nacional de Transició Nacional i que es complementaran amb el programa aprovat avui.
 
La direcció del programa, que actuarà sota la coordinació i la supervisió dels consellers de la Presidència i d’Economia i Coneixement, tindrà les funcions següents:
 
-       Assessorar el president de la Generalitat en les qüestions relacionades amb la definició d’un model d’Administració Tributària pròpia.
 
-       Col·laborar amb el conseller d’Economia i Coneixement en les qüestions relacionades amb els procediments interns per assessorar sobre la coordinació de l’actuació dels diferents organismes amb competències sobre la gestió dels impostos propis de Catalunya i els quals han estat transferits per part de l’Estat.
 
-       Col·laborar amb el conseller de la Presidència en el disseny de les estratègies per coordinar les diferents administracions públiques amb competència en matèria tributària.
 
-       Assessorar i fer propostes en relació amb el sistema d’ingressos de la Generalitat.
 
-       Fomentar la participació dels sectors professionals i acadèmics de Catalunya en el disseny del model d’Administració Tributària de Catalunya.
 
El mes de gener passat el Govern va aprovar la creació de la Secretaria d’Hisenda, que serà l’encarregada de desenvolupar l’Agència Tributària de Catalunya. La Secretaria assumeix de fet l’Agència Tributària de Catalunya com a òrgan encarregat de la gestió, la liquidació, la inspecció i la recaptació dels tributs propis de la Generalitat i dels tributs estatals cedits. En el marc d’aquesta Secretaria també s’inscriu el Programa per a l’aplicació i el desenvolupament dels tributs cedits a Catalunya, creat el 9 d’octubre de 2012. El conjunt d’aquestes estructures reforcen la prioritat del Govern en un tema que considera cabdal com és disposar d’una Administració Tributària pròpia al nostre país.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia