• El conseller ha fet aquestes declaracions després de presidir l’acte de presentació del llibre Camí sense retorn, del periodista Tian Riba, sobre el procés iniciat per Catalunya a partir de la manifestació de l’Onze de Setembre
Presentació llibre Tian Riba
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest tarda que el camí sobiranista engegat a Catalunya “ja no té retorn perquè es tracta d’un acte de supervivència i de dignitat” i perquè compta amb “la força de la gent expressada democràticament”.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions després de presidir l’acte de presentació del llibre Camí sense retorn, del periodista Tian Riba, sobre el procés iniciat per Catalunya a partir de la manifestació de l’Onze de Setembre.
 
Homs ha assegurat que el treball de Riba, amb qui ha dit compartir “la visió del país i de la nació” és “un dels relats més fidedignes i que més s’aproxima a la meva experiència viscuda en aquest procés engegat a partir de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, que es va accelerar després de la manifestació de l’11 de setembre”.
 
El procés, “anhelat”  per moltes de les personalitats que apareixen al llibre de Riba, pot sortir “bé o malament”, ha reconegut Homs, tot i que si no reïx “seria la primera vegada a la història que perdem una batalla en un context de democràcia”.
 
“Catalunya té experiència en derrotes i remuntades”, ha recordat Homs, però també té “un projecte amb una dimensió i unes possibilitats que ens permeten fer front al món global”. “Només ens falten algunes estructures d’estat”, ha reblat.