Oficina del President

Inauguració de Tradebe

President Mas: "El corredor ferroviari del Mediterrani és el pa que necessitem"

query_builder   18 abril 2013 17:40

event_note Nota de premsa

President Mas: "El corredor ferroviari del Mediterrani és el pa que necessitem"

  • El cap de l’Executiu assegura que invertir en els ports de Barcelona i Tarragona dóna expectatives de futur a moltes empreses exportadores
  • El president ha inaugurat, aquest migdia, la terminal d’hidrocarburs de Tradebe al Port de Barcelona
Visita a Tradebe
El president Mas en un moment de la visita a Tradebe
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit una vegada més en la necessitat d’invertir en el corredor ferroviari mediterrani com a plataforma de futur per a les empreses, i s’ha mostrat confiat davant les expectatives obertes pel Govern central que es materialitzi finalment aquesta inversió. “Intueixo que aquesta vegada és de debò, i que saben que aquesta inversió és en aquest moment prioritària”, ha afirmat el president. I ha afegit: “invertir ara en els ports de Barcelona i Tarragona i connectar aquests amb altres ports mediterranis espanyols és el pa que necessitem, i ens ajudarà a donar expectatives de futur a moltes empreses exportadores que ho veuen com una plataforma gairebé única”.
 
Durant l’acte inaugural de la nova terminal d’hidrocarburs de Tradebe, situada al Port de Barcelona, el cap de l’Executiu ha alertat que grups econòmics internacionals d’altíssim nivell han invertit, malgrat que les inversions viàries i ferroviàries compromeses pel Govern central no s’havien realitzat , ja que “confiaven en que algun moment hi serien” . Per això, ha advertit que “en èpoques on hi ha menys recursos per invertir, cal fer-ho allà on estiguin millor, perquè és més productiu”.
 
El president també ha insistit en la necessitat d’aprofitar zones logístiques com la que avui s’ha inaugurat, situada al costat d’una ciutat com Barcelona, juntament amb la capacitat professional de molta gent formada a la universitat i a les escoles de formació professional i el teixit empresarial, ja que a Europa s’ha demostrat “que amb aquests instruments han estat capaços de desenvolupar projectes d’altíssim nivell”.
 
La visita del cap de l’Executiu ha començat amb un recorregut per les noves instal·lacions, acompanyat de la ministra de Foment, Ana Pastor, el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra; el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives; el president de Tradebe, Josep Creixell; el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, i el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea.
 
Aquesta nova terminal logística, que ha suposat una inversió de 65 milions d’euros i ha generat 27 nous llocs de treball directes en una primera fase, s’ha dissenyat i construït sota els principis bàsics  de velocitat en la càrrega i descàrrega de vaixells, capacitat de mesclar productes, i flexibilitat en els productes que es poden emmagatzemar a la terminal. S’ha construït en dues parcel·les ubicades al moll de l’Energia del Port de Barcelona, amb una extensió total de 60.000 m2 ocupats per 29 tancs d’emmagatzematge que ofereixen una capacitat total de 453.000 m³.
 
Tradebe és una de les companyies líder en la gestió de residus industrials a Espanya, amb una forta presència als Estats Units i al Regne Unit i amb filials a França i Turquia. Addicionalment, Tradebe Port Services(TPS), filial de Tradebe, ofereix servei d’emmagatzematge d’hidrocarburs líquids a granel, concretament fueloil, gasoils, jets i benzines, així com diversos components d’aquests productes, com FAME, etanol, etc.
 
Tradebe  disposa de 40 plantes de tractament repartides a tot el món, de les quals 26 estan a l’Estat espanyol. La resta es troben al  Regne Unit (16), França (2) i  els Estats Units (17).
 

1  

Imatges

Inauguració de Tradebe

Inauguració de Tradebe 38