Territori

Territori i Sostenibilitat crearà un nou abonament per millorar les connexions dels Pallars amb Barcelona a la meitat de preu

query_builder   18 abril 2013 12:24

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat crearà un nou abonament per millorar les connexions dels Pallars amb Barcelona a la meitat de preu

  • És una targeta sense contacte i recarregable que permet fer 10 desplaçaments en 120 dies, amb un estalvi aproximat del 50% respecte del preu del bitllet senzill
  • El Departament de Territori i Sostenibilitat presenta el Pla de millora del transport públic a la comarca del Pallars Sobirà, que està pràcticament implantat
 
 
El secretari de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha presentat aquest matí als alcaldes del Pallars Sobirà el Pla de millora del transport públic de la comarca, que s’ha desplegat durant els anys 2012 i 2013. Font ha avançat que s’està treballant per implantar de cara al segon semestre de 2013 la nova targeta T10/120 en el corredor Barcelona-la Pobla-Estérri d’Àneu. Aquest abonament, actualment ja en funcionament a les comarques del Berguedà, Solsonès, Alt Urgell i Cerdanya, és una targeta sense contacte i recarregable que permet fer 10 desplaçaments en 120 dies, amb un estalvi aproximat del 50% respecte del preu del bitllet senzill. A més, és multipersonal de forma que la  pot usar més d’una persona a la vegada.
 
El pla del transport públic del Pallars Sobirà està gairebé tot implantat i ha suposat una millora de les connexions internes i externes amb transport públic a la comarca, augmentant les freqüències de pas i coordinant horaris amb altres línies de bus i tren. De tot el pla només queda pendent pel 2013 d’executar una nova parada a la demanda a València d’Àneu i una nova parada a l’Hospital Comarcal del Pallars Jussà a Tremp, actualment ambdues en tramitació.
 
De cara al 2014, i en funció de la disponibilitat pressupostària, al corredor Pallars Sobirà-Pallars Jussà es planteja modificar els horaris i allargar trams entre la Pobla de Segur i Tremp de manera que quedarien 8 expedicions d’anada i 8 de tornada de dilluns a divendres feiners, 6 els dissabtes i 7 els diumenges i festius. També està previst coordinar els serveis de transport a la demanda amb el transport escolar amb places lliures per tal d’optimitzar la xarxa existent. Finalment, estaria previst crear nous serveis a la demanda en funció de les necessitats existents i aconseguir una millor coordinació dels horaris dels serveis a la demanda amb els regulars.
 
Font ha exposat les millores que s’han assolit durant aquests dos anys, entre les quals destaquen:
 
Corredor Lleida-Pallars Sobirà:
  • Entre els Pallars i Lleida, oferta conjunta bus+tren, complementària i coordinada dels serveis interurbans per carretera amb els serveis ferroviaris per cobrir la demanda de mobilitat, tant al matí com al migdia i a la tarda, eliminant duplicitat inexistents. D’aquesta manera han quedat 4 expedicions d’anada i 4 de tornada de dilluns a divendres feiners, diumenges i festius; i els dissabtes 3 d’anada i 3 de tornada.
  • S’han perllongat totes les expedicions de bus interurbà fins a l’estació de tren de Lleida per facilitar la intermodalitat amb el tren.
 
 
Corredor Barcelona-Pallars Sobirà:
 
  • Oferta conjunta bus+tren entre els serveis interurbans per carretera i els serveis AVANT, assolint un total de 3 expedicions d’anada i 3 de tornada de dilluns a divendres feiners; 1 d’anada i 3 de tornada els dissabtes; i 2 d’anada i 3 de tornada els diumenges i festius.
  • També s’ha garantit una expedició d’anada al matí (5:05h des d’Esterri d’ÀneuI) a Barcelona i una de tornada a la tarda de dilluns a divendres (19.30h des de l’estació de tren de Lleida), mitjançant la coordinació de l’horari dels serveis de bus interurbà i de l’AVANT.
 
 
Altres millores
 
Pel que fa  a les millores tarifàries, Font ha mencionat la creació de la T-10/60 per l’autobús i l’equiparació de les tarifes del bitllet senzill d’autobús a les del tren en el Lleida-la Pobla-Estérri. I la unificació en una sola targeta de la T-10/60 del tren i de l’autobús.
 
També s’ha dut a terme una campanya informativa pels usuaris dels serveis de transport públic per informar de l’oferta conjunta actual de bus i tren i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà s’editarà l’any vinent una guia dels serveis de transport a la demanda.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 46