El conseller Homs durant la presentació
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha presidit la presentació d’“El tresor cartogràfic de Catalunya. Els mapes més antics, segles XVII i XVIII”, al Palau de la Generalitat. Un llibre que recull seixanta-cinc mapes del nostre país reproduïts a mida real i que, segons el conseller Homs, “demostren que no som un invent”.
 
Per al conseller, el fet que aquesta obra cartogràfica inclogui mapes fets als Països Baixos, Itàlia, Alemanya, Àustria, França... és una prova de “l’interès que, des de fa molts segles, Europa ha demostrat per Catalunya i que encara continua demostrant, sobretot avui en dia”.
 
Dels mapes, Homs ha volgut destacar la rellevància de la ubicació estratègica de Catalunya, oberta al mar, “que ha marcat des de sempre el nostre tarannà dialogant, la nostra mentalitat oberta, positiva i integradora”. Una situació que alhora “fa evident que Catalunya sempre ha estat diferent respecte a la resta de l’Estat espanyol. Una realitat que ara ens neguen i que cal que puguem acabar d’expressar-nos lliurement”.
 
A l’acte, el conseller ha estat acompanyat pel director de la Col·lecció i del Centre d’Història Contemporània de Catalunya, Jaume Sobrequés, i per l’autor de l’obra i president de l’Associació de Bibliòfils de Barcelona, Jordi Estruga. Tots tres han destacat que aquesta obra és un exemple més de les grans fites que aconseguim els catalans “més enllà de les capacitats teòriques que, moltes vegades, se’ns pressuposa com a país”.

1  

Vídeos

Vídeo de la presentació del llibre "El tresor cartogràfic de Catalunya. Els mapes més antics, segles XVII i XVIII"

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del conseller Homs durant la presentació del llibre

Fotografia del conseller Homs durant la presentació del llibre
JPEG | 74