Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La Generalitat presenta el nou servei Catalan Gourmet USA a Washington per impulsar l'exportació

query_builder   19 abril 2013 11:19

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat presenta el nou servei Catalan Gourmet USA a Washington per impulsar l'exportació

 

  • El dilluns, 22 d'abril es farà la presentació oficial de la nova plataforma a Washington (EUA), amb la participació de 6 empreses catalanes del sector gourmet i 100 professionals americans.

 

  • L'objectiu de Catalan Gourmet USA és oferir un servei logístic i comercial a les empreses catalanes per donar a conèixer i promocionar els productes gourmet catalans als Estats Units.

 

La Generalitat de Catalunya ha creat a través d'ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana, la plataforma Catalan Gourmet USA (www.catalangourmetusa.com) per facilitar l'entrada de productes gourmet catalans i promocionar-los als Estat Units. La iniciativa està orientada a les empreses que elaboren productes d'alta qualitat, orgànics, ecològics, naturals, sense glúten o per diabètics, que volen entrar al mercat nord-americà o augmentar-hi la seva presència.

 

Des del Centre de Promoció de Negocis del Govern a Miami es farà una cerca activa d'importadors, distribuïdors i representants americans interessats en aquest tipus de menjar. Aquest any, en una primera onada, es buscaran professionals interessats a Miami, Washington i Chicago i, l'any vinent a Atlanta, Seattle i Philadelphia. Se'ls explicarà els trets característics dels productes catalans i se'ls convidarà a diversos actes de degustació amb l'objectiu de tancar acords comercials amb empreses catalanes.

 

La presentació de la plataforma

La presentació oficial de Catalan Gourmet USA serà el proper dillluns 22 d'abril a Washington. Hi assistiran 100 professionals americans, que tascaran els productes de sis empreses catalanes que ja s'han inscrit al servei:

  • Miquel Alimentació Grup
  • Cap d'Urdet
  • Cafès Novell
  • Cal Saboi
  • Palma i Garriga-Xertoli
  • Amanida

 

Els productes gourmet, un sector a l'alça als Estats Units

 

Als Estat Units ha crescut de manera significativa el consum de productes gourmet els últims anys i a dia d'avui, ja comptem amb 138 milions de consumidors d'aquest tipus de menjar. Tot i que la compra d'aquests aliments només s'acostuma a fer en ocasions especials, la preocupació per la salut està provocant que l'adquisició de productes orgànics i ecològics sigui cada cop més habitual.

El perfil dels compradors que consumeixen més productes gourmet són persones que tenen entre 25 i 35 anys, amb ingressos superiors als 100.000 dòlars i amb educació universitària.


Seguint el model d'èxit de Catalana Wines USa (www.catalanwinesusa.com)

Per comercialitzar els productes gourmet catalans, la iniciativa Catalan Gourmet USA seguirà la mateixa estratègia que la plataforma Catalan Wines USA, creada per la Generalitat de Catalunya fa tres anys amb l'objectiu de tancar acords comercials entre bodegues catalanes i importadors americans. Prop de 40 bodegues catalanes han participat al servei des de la seva posada en marxa, i totes ja comercialitzen els productes als Estats Units. La plataforma de promoció ha passat per 12 ciutats del país arribant a més de 2.800 professionals nord-americans del sector del vi. La pròxima presentació es farà a San Francisco el mes de juny.



CONVOCATÒRIA A MITJANS

 

ACTE

 

Presentació de la plataforma Catalan Gourmet USA impulsada per la Generalitat de Catalunya. Tast de productes gourmet catalans.

 

DIA 

 

Dilluns, 22 d’abril de 2013

 

LLOC

 

Restaurant Jaleo Crystal City

2250 Crystal Dr, Arlington, VA 22202

 

HORA

 

De les 11:00h a les 15:30h