Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura impulsa el sector ramader català

query_builder   22 abril 2013 10:51

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura impulsa el sector ramader català

FOTO WEB
Un moment de la reunió del passat divendres.
 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, va presidir, el passat divendres, la reunió de la Taula Sectorial del Porcí, que es va celebrar a la seu principal del Departament, a Lleida.
 
Un dels temes més rellevants que es va tractar va ser el benestar animal a les explotacions porcines, que s’han hagut d’adaptar recentment a la normativa comunitària. En aquest sentit, el Departament va informar que s’està realitzant visites d’avaluació a les explotacions per a comprovar el compliment d’aquesta adaptació, mitjançant els equips especialitzats d’avaluació de benestar animal (ABA).
 
Actualment, s’ha visitat prop de 500 explotacions, a les que s’espera sumar unes 200 més abans del proper mes de juny.  De les 1.496 explotacions que allotgen truges registrades a Catalunya abans de l’1 de gener d’enguany, 396 han realitzat modificacions en les seves orientacions productives, quedant actualment un total de 1.100 granges subjectes al compliment de la normativa de protecció del porcí.
 
Un altre tema abordat en la reunió de divendres va ser la gestió telemàtica ramadera, que el DAAM vol impulsar en el sector porcí per tal d’agilitar la tramitació de les gestions relacionades amb el moviment del bestiar, principalment, possibilitant l’emissió de la documentació sanitària de trasllat a través del sistema informàtic, de tal manera que el moviment ja quedi registrat garantint la traçabilitat del bestiar. En l’actualitat, el Departament està treballant en un nou portal electrònic per tal que ramaders, escorxadors, veterinaris i altres agents externs puguin connectar-se directament a la base de dades GTR (Gestió Telemàtica Ramadera) del DAAM.  
 
El Departament també va informar sobre la prova pilot del Sistema d’Identificació, Pesatge i Classificació de Canals Porcines (SIPCAP) que vol  posar en marxa properament, així com del projecte de Decret d’ordenació d’explotacions ramaderes que està elaborant i on, en una única norma, estaran regulats tots els requisits a complir per les explotacions de totes les especies ramaderes.
 
Finalment, es va posar de manifest la necessitat d’estudiar les repercussions del Pla d’assegurances 2013 i la seva afectació en el cost de les pòlisses de recollida i destrucció d’animals morts en les explotacions ramaderes.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de la reunió.

Un moment de la reunió.
JPG | 955