Empresa i Treball

govern

INDÚSTRIA

Catalunya guanya 47 projectes d'inversió a través de la Generalitat de Catalunya i impulsa 4.890 llocs de treball durant el 2012

query_builder   22 abril 2013 13:55

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Catalunya guanya 47 projectes d'inversió a través de la Generalitat de Catalunya i impulsa 4.890 llocs de treball durant el 2012

 

  • EL  programa d’atracció d’inversions estrangeres Invest in Catalonia de la Generalitat de Catalunya, ha facilitat un volum d’inversió al territori de 331,88 milions d’euros, un 37% més que l’any anterior.

 

  • En el marc de la presentació del balanç de les operacions d'inversió estrangera d’Invest In Catalonia durant el 2012, el conseller Felip Puig ha remarcat que Catalunya “ és un país viu i atractiu per a la inversió estrangera”.

 

  • Alemanya i França són els països que encapçalen la creació i el manteniment d’ocupació a Catalunya, amb prop d’un 40% dels llocs de treball impulsats.

 

  • Coty, Henkel, Louis Vuitton, Ricoh i NTT són algunes de les companyies que han realitzat inversions a Catalunya durant l’últim any.
 
 
Catalunya ha guanyat 47 projectes d’inversió durant el 2012 a través del programa d’atracció d’inversions estrangeres d’Invest in Catalonia de la Generalitat de Catalunya, i ha impulsat 4.890 llocs de treball al territori. Comparat amb els últims 5 anys, el 2012 ha estat l’any en què Invest in Catalonia ha materialitzat un major nombre de projectes d’inversió malgrat el context de crisi: un 24% més que l’any anterior.
 
En el marc de la presentació del balanç de les inversions materialitzades l’any 2012 per Invest in Catalonia, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha remarcat que Catalunya “és un país viu i atractiu per a la inversió estrangera” i ha valorat “la capacitat que té el país” per atraure inversió en època de crisi.
 
En aquest sentit, el conseller creu que Catalunya “té una bona tecnificació de les empreses, una mà d’obra altament qualificada, malgrat les mancances, té un bon nivell d’infraestructures i finalment un bon entorn institucional amb un govern que facilita i acompanya les noves inversions”.
 
El volum d’inversió associat a aquestes operacions ha estat de 331,88 milions d’euros, una xifra superior en un 37% a la del 2011, i la creació de nous llocs de treball ha crescut un 23,5% fins als 2.324. A més, la xifra de llocs de treball mantinguts és de 2.566, havent augmentat un 36% respecte el 2011. Entre les inversions més destacades hi ha les de les multinacionals Coty, Henkel, Louis Vuitton, Ricoh i NTT.
 
D’aquesta manera, Catalunya ha continuat mostrant un fort dinamisme en atracció d’inversió productiva d’empreses estrangeres durant el 2012. Malgrat el descens de les inversions productives directes a tota Europa, a Catalunya s’ha mantingut un alt ritme d’inversió i creació de llocs de treball directes. En aquest sentit, Puig ha remarcat que el Govern de la Generalitat “continua apostant pel seu model propi de promoció a l’estranger, a través dels Centres de Promoció de Negocis”.
 
Alemanya i França, principals països inversors a Catalunya
Alemanya i França encapçalen el rànquing per nacionalitats de les empreses que més llocs de treball creen i mantenen a Catalunya, amb 980 i 926 llocs de treball respectivament. Japó ocupa la tercera posició amb prop de 700 llocs de treball creats i mantinguts, seguit dels Estats Units.
 
Distribució per modalitat d’inversió
Al 2012, un 44,7% dels projectes d’inversió materialitzats han estat Noves Inversions d’empreses ja establertes Catalunya. En segon lloc, un 14,9% dels projectes d’inversió han estat inversions de tipus Greenfield (empreses sense presència prèvia a Catalunya). Aquest percentatge coincideix també amb les Ampliacions dutes a terme al 2012 a Catalunya.
 
Les TIC, l’automoció i el tèxtil, sectors líders en creació i manteniment d’ocupació
Si ens fixem en la capacitat de crear i de mantenir llocs de treball derivada de la posada en marxa de nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya, són els sector de les TIC, l’automoció i el tèxtil i la moda els que més augmenten i sostenen les seves plantilles.
 
Balanç global de la inversió estrangera a Catalunya 2012
Els resultats d’Invest in Catalonia s’emmarquen en el nombre total de projectes d’inversió a Catalunya que recull la publicació FDI Markets, pertanyent al Financial Times. A l’espera de les dades definitives, que es publicaran el pròxim mes de juny, segons FDI Markets són 87 els projectes d’inversió materialitzats a Catalunya al 2012, que han suposat una inversió total de 2.689 milions d’euros i la creació de 6.873 llocs de treball directes a l’economia catalana.
 
Primers resultats d’Invest in Catalonia al 2013
A data d’avui, Catalunya ha materialitzat un total de 18 nous projectes amb una inversió associada de 90,05 milions d'euros, la creació de 902 nous llocs de treball i la garantia de manteniment de 1.483 llocs de treball addicionals.
 
Alguns d’aquests projectes, anunciats recentment pel Departament d’Empresa i Ocupació, són Booking.com, Europastry, Flutivex, Nissan o Novartis. La majoria dels projectes materialitzats en els quatre primers mesos de 2013 (un 81%) han estat estrangers, amb procedència ben diversa com EEUU, Israel, Holanda, Índia o Alemanya. Pel que fa als sectors, les invers  ions han estat en sectors com les TIC, automoció, químic, agroalimentari, farmacèutic, tèxtil, turisme o logística.
 
Adjuntem  Nota de Premsa amb gràfics i Power Point  de la presentació.

3  

Fitxers adjunts

El conseller Felip Puig acompanyat del director general d'Indústria, Antoni Mª Grau, el conseller delegat d'ACC1Ó, Joan Tarradellas, i el director d'Invest in Catalonia, Joan Josep Berbel, durant la presentació del balanç

El conseller Felip Puig acompanyat del director general d'Indústria, Antoni Mª Grau, el conseller delegat d'ACC1Ó, Joan Tarradellas, i el director d'Invest in Catalonia, Joan Josep Berbel, durant la presentació del balanç
JPG | 3007

Nota de premsa amb gràfics

Nota de premsa amb gràfics
PDF | 417

Document del PPW de la presentació

Document del PPW de la presentació
PDF | 337

`