Jornada de portes obertes
Unes 7.000 persones han visitat avui el Palau de la Generalitat, que amb motiu de la diada de Sant Jordi ha romàs obert al públic des de les 11.30h del matí fins a les 19.00h de la tarda.
 
A més de visitar la seu del Govern de Catalunya, els ciutadans també han pogut accedir a l’espai arqueològic de la Domus Romana i les Sitges Medievals del carrer de la Fruita, un centre patrimonial de primer ordre on conviuen vestigis de la Barcino romana i restes d’un casal del Call, el barri jueu de la Barcelona medieval. L’espai ha estat habilitat pel Govern i el gestiona el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), de l’Ajuntament de Barcelona.
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat el tret de sortida a la celebració institucional del Govern aquest matí amb la “crida de Sant Jordi”, una declaració en què el cap de l’Executiu ha emplaçat tots els catalans a viure amb intensitat aquesta diada i a difondre-la.
 
Posteriorment, a les 9.00h, s’ha celebrat la tradicional missa de Sant Jordi, oficiada per l’arquebisbe cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a la qual ha assistit el president Mas, així com altres membres del Govern i autoritats de Catalunya.
 
Com cada any, l’arquebisbe Martínez Sistach ha beneït les parades de roses que diverses entitats socials han muntat al Palau Gòtic del Palau per recaptar fons per finançar les activitats solidàries que porten a terme. A continuació, el president ha rebut la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2012 i Olivier d’Adagay, nebot d’Antoine de Saint-Éxupéry, amb motiu del 70è aniversari de la publicació d’El Petit Príncep.
 
La celebració al Palau de la Generalitat s’ha sumat als tradicionals actes festius i commemoratius de Sant Jordi que el Govern celebra arreu del territori català i a l’exterior.

1  

Fitxers adjunts

El president Mas saluda els visitants del Palau durant la jornada de portes obertes

El president Mas saluda els visitants del Palau durant la jornada de portes obertes
JPG | 1298