Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura impulsa les obres de millora del regadiu arreu de Catalunya

query_builder   24 abril 2013 09:08

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura impulsa les obres de millora del regadiu arreu de Catalunya

 
 
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, va visitar, la setmana passada, les obres de millora que la Comunitat de Regants de Ponts ha realitzat a la seva xarxa de reg amb una inversió total de 187.529,75 euros, i que es beneficiarà d’una subvenció de 100.000 euros, dels quals 30.000 seran aportats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
 
El DAAM vol fomentar la millora de les instal·lacions que augmentin l'eficiència del transport, la distribució i l'aplicació de l’aigua de reg als conreus i, en conseqüència, fomentar l'estalvi d'un bé públic tan escàs.
 
Actualment, la Sèquia de Ponts dóna servei a 270 hectàrees. Aquesta superfície, situada al costat de la població i amb sòls d’alt valor agrícola, es troba molt dividida amb un total de 360 parcel·les, en les quals es cultiva productes d’alt valor com ara horta i vivers.
 
Les inversions objecte d’ajut han consistit, fonamentalment, en revestiment de dues sèquies, mitjançant dues canonades enterrades de PVC de pressió amb els següents objectius: impermeabilització de la sèquia que travessa una part del nucli de la població en què, a conseqüència del seu mal estat, es produïa importants pèrdues d’aigua que s’infiltrava a les cases provocant problemes a les construccions i, fins i tot, de salubritat a la població afectada; i la construcció d’un sifó que travessa el riu Llobregós, i substitueix un altre existent, de pedra, en el qual es produïa una gran pèrdua d’aigua, de manera que el cabal que arribava al costat de les marges del riu Llobregós i a la part sud de la zona regable no permetia un adequat desenvolupament de l’activitat agrícola.
 
Aquesta actuació permet, també, una millora de la gestió de l’aigua que realitza la Comunitat de Regants per tal de garantir el subministrament adequat a tota la xarxa de reg.
 
Les actuacions en millora de regadius són una aposta prioritària del Departament, amb la finalitat de contribuir a l’estalvi d’aigua de reg, així com a la millora de la qualitat i dels rendiments de les produccions agrícoles, i de les condicions de vida de la població beneficiada.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa.

Comunicat de premsa.
PDF | 306