· Si l’habitatge estava ocupat es feien passar per operaris del gas per realitzar modificacions en les instal·lacions i cobrar preus abusius
 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir el passat 16 d’abril a Barcelona, Miguel Angel GT, de 31 anys i veí de Barcelona, Eloy GP, de 26 anys i veí d'Igualada, Alberto MG, de 33 anys i veí d'Hospitalet, i Antonio Carlos FF, de 26 anys i veí de Cubelles, tots quatre de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte d’intrusisme professional, tres delictes d’estafa, cinc delictes de robatori amb força i pertinença a organització criminal.
 
Les detencions són el resultat d’una investigació oberta a finals de l’any 2012 quan es va detectar un seguit de robatoris amb força a l'interior de domicilis del Pla d'Urgell i Segrià. Tots els casos havien estat comesos amb un modus operandi molt similar.
 
Les investigacions apuntaven que els autors eren treballadors d’una empresa de Barcelona, la qual es dedicava al manteniment de les instal·lacions de gas.
 
L’objectiu inicial dels lladres era cometre estafes, simulant ser operaris autoritzats  per manipular les instal·lacions. Amb aquesta finalitat canviaven peces en bon estat o cobraven imports desmesurats per realitzar tasques de manteniment que eren innecessàries. Per mitjà d’aquest procediment van cometre estafes en dos domicilis de Lleida i un de Puigcerdà.
 
Els robatoris es perpetraven en domicilis on no hi havia ningú. Forçaven alguna porta o finestra, aprofitant que portaven tot tipus d’eines per les revisions. Un cop a l'interior sostreien joies, diners i objectes de valor fàcilment transportables.
 
A més dels tres delictes d’estafa esmentats, als detinguts se’ls imputa l’autoria de cinc robatoris amb força, comesos entre el 14 de desembre de 2012 i el 21 de gener de 2013, en domicilis de Golmés, Palau d'Anglesola, Soses, Llardecans i Vila-sana.
 
També se’ls imputa intrusisme professional, ja que no estaven inscrits en el registre que els autoritza a realitzar el manteniment d’instal·lacions de gas.
 
La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si els detinguts poden estar implicats en altres fets delictius similars arreu de Catalunya i no es descarten noves detencions.
 
Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el 18 d'abril a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona.
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 25 d’abril de 2013