Drets Socials

Ja es poden sol·licitar les onze beques d'inserció laboral que Benestar Social i Família ofereix a través del Carnet Jove

Els joves seleccionats col·laboraran amb empreses de referència en el món de la comunicació i l'enginyeria amb beques de 5.000 i 12.000 euros

query_builder   26 abril 2013 09:00

event_note Nota de premsa

Ja es poden sol·licitar les onze beques d'inserció laboral que Benestar Social i Família ofereix a través del Carnet Jove

Els joves seleccionats col·laboraran amb empreses de referència en el món de la comunicació i l'enginyeria amb beques de 5.000 i 12.000 euros

L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família ha obert avui el període de sol·licituds a les onze Beques Carnet Jove, que tenen l’objectiu de promoure i fomentar l’accés de joves al món professional.
 
La convocatòria és oberta als titulars del Carnet Jove, que tenen entre 16 i 30 anys, i les persones seleccionades obtindran una beca de 5.000 € que els permetrà col·laborar amb una empresa de referència relacionada amb el sector de la comunicació per un termini d’un any, i de 12.000 € en el cas de la beca d’enginyeria.
 
Les tasques que hauran de fer les persones joves seleccionades en cadascuna de les beques estaran tutoritzades per un responsable de l’empresa col·laboradora, i tindran un seguiment per part del Carnet Jove.
 
En concret, les beques convocades són:
 
 
Període de sol·licitud i requisits
 
Els joves interessats a accedir a les diferents beques poden fer la seva sol·licitud des d’avui i fins al 29 de maig a través de www.carnetjove.cat.
 
Les sol·licituds s’hauran d’acompanyar d’una presentació d’un projecte que demostri les  aptituds i capacitats de la persona aspirant.
 
Durant els mesos d’estiu es resoldran i es comunicaran les adjudicacions de les beques a les persones beneficiàries. L’inici de l’estada de la persona becada a les diferents empreses col·laborades serà entre juliol i setembre de 2013, i s’allargarà durant un any.
 
 
Inserció professional i casos d’èxit
 
L’objectiu principal de les Beques Carnet Jove és la inserció professional dels joves seleccionats. Mitjançant l’estada a les empreses, els joves adquireixen coneixements i experiència en el seu sector professional. A més d’això, la beca representa una oportunitat per ampliar el seu currículum i, en alguns casos, el jove ha continuat la seva activitat en l’empresa on ha col·laborat.
 
Entre els joves que han gaudit de la beca, hi ha casos en què han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l’empresa.
 
Entre aquests casos, hi ha el cas del dibuixant Aleix Saló (Ripollet, 1983), guanyador de la convocatòria Premi Tira Còmica “Més Jove” 2008, precursora de la Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic. Aquesta fita li va permetre publicar el 2009 el llibre “Fill dels 80, la Generació Bombolla” amb Ediciones Glénat. Posteriorment, el 2011, la mateixa editorial va publicar el seu segon llibre “Españistán, de la burbuja inmobiliaria a la crisis”, que va tenir un notable èxit arreu de l’Estat espanyol, amb més de 11.000 exemplars venuts. A més, el vídeo penjat al Youtube sobre el còmic ha tingut més de 5 milions de visionats.
 
El 2012, Saló també va fer unes animacions per a un documental del cineasta Javier Bardem sobre el Sàhara Occidental i va fitxar per De Bolsillo, de Ramdom House Mondadori. En aquesta editorial ha publicat “Simiocracia” i “Euro pesadilla: alguien se ha comido a la clase media”.
 
Un altre cas destacat és el de les joves Raquel Córcoles (Reus, 1986) i Marta Rabadán (Cocentaina, 1983), guanyadores de la segona ronda de la II Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic 2010, que van publicar el llibre “Sóc de Poble” amb Ediciones Glénat. El còmic, que satiritza la frivolitat de les noves tendències urbanites, ha venut uns 4.000 exemplars.
 
La il·lustradora Raquel Córcoles també ha publicat “La moderna de pueblo”, que ha esdevingut una icona de la modernitat a internet. Les seves tires còmiques s’han publicat a la revista Cuore i El Jueves.
 
També és remarcable el cas de Xavi Cazorla (Sabadell, 1983), que va ser seleccionat per gaudir de la Beca Connecta’t a la Ràdio el 2008. El jove va col·laborar al programa de Ràdio FlaixBac “El matí i la mare que el va parir”, i el 2011 va entrar al programa d’humor radiofònic “Fricandó Matiner” de RAC 105, on actualment col·labora com a guionista i humorista. Aquell any, Cazorla també va iniciar una col·laboració diària al Club de la Mitja Nit, de Catalunya Ràdio.
 
Finalment, el fotògraf Albert Jódar va entrar a l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta el 2010, després de guanyar la beca de fotografia. Aquest primer contacte amb el món professional va seguir endavant i, actualment, publica les seves fotografies a publicacions com ara El País Semanal, Mondo Sonoro, Eve’s Magazine o Music Sales London.
 
 
Enllaços de vídeo:
 
- Vídeo de promoció de les Beques Carnet Jove 2013 (2 minuts):
 
 
- Proves de selecció dels becaris de TV3 el 2012 (11 minuts):
 
 
- Presentació dels becaris del CJ 2010 (6 minuts)
 
http://www.youtube.com/watch?v=f-Sw9EOiw-A&list=UUhI2D4qIKAaeejaPOlcqk0g&index=17
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia