Territori

El dos primers trens remodelats de la línia Barcelona-Puigcerdà ja circulen a la línia R3 de Rodalies

query_builder   30 abril 2013 10:43

event_note Nota de premsa

El dos primers trens remodelats de la línia Barcelona-Puigcerdà ja circulen a la línia R3 de Rodalies

  • Renfe lliurarà la resta de trens de manera progressiva a raó d’una unitat al mes
  • Els combois disposen de seients més confortables pel servei de trens Regionals, amb espais específics per transportar bicicletes i esquís
Imatge seients
Han començat a prestar servei les dues primeres unitats remodelades destinades a la relació Barcelona-Puigcerdà de la R3.
 
Aquesta millora de l’interiorisme suposa la modernització i adaptació dels trens a les necessitats de la línia, millorant  l’ergonomia dels seients i la capacitat d’elements com portabicicletes i portaesquís.
 
Els treballs formen part del programa de remodelació que va impulsar el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat l’any 2011 i que preveu reformar catorze trens de la línia R3 per dotar-los d’un major nivell de confort.
 
Aquest programa, pactat amb Renfe en el marc de l’Òrgan mixt de coordinació i control, preveu una inversió de 3,2 milions d’euros, aportats per la Generalitat. La remodelació interna de les 14 unitats adscrites a la R3 va ser contractada per Renfe al llarg de l’any passat i es preveu que els trens entrin en servei de manera progressiva  a un ritme d’una unitat mensual aproximadament.

Renovació integral
Els trens, que disposen de 190 seients cadascun, corresponen als combois de la sèrie 447, que es renoven integrament en el seu interior amb un disseny més modern i amb la substitució dels seients per uns de més confortables. S’han creat, a més, un total de 4 zones per la ubicació de bicicletes i esquís de manera combinada, amb armaris dissenyats específicament per aquest ús, que permeten la correcta sujecció d’aquests elements.
 
Específicament, i a banda de la incorporació de la imatge de marca de Rodalies de Catalunya establerta per la Generalitat, la remodelació de les 14 unitats contempla:
 
  • La substitució dels seients convencionals per butaques ergonòmiques tipus Ecotren, modificant el terra dels vehicles i implantant suports i ancoratges a la mida
  • La ubicació de portabicicletes i portaesquís a cada cotxe per donar resposta als usos de temporada de la línia
  • Dotació de noves papereres i mampares
  • Implantació de lluminàries de leds a les zones de plataforma adjacents a les portes per tal de millorar la il·luminació interior dels vehicles
  • Modificació de la pintura interior dels cotxes per harmonitzar el seu ambient

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 109