Delegació a Girona

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, inaugura la XII edició del Robolot, el concurs de robots didàctics de la Garrotxa

query_builder   27 abril 2013 16:00

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, inaugura la XII edició del Robolot, el concurs de robots didàctics de la Garrotxa

Taula presidencial
Taula presidencial
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha inaugurat avui la XII edició del Robolot, el concurs de robots didàctics de la Garrotxa. La novetat d’aquest any és que s’ha obert la seva inscripció a participants de fora de Catalunya. A la inauguració també hi han participat l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas; la vicerectora d’Estudiants, Cooperació i Igualtat de la Universitat de Girona, Rosa Maria Terradellas; i el president de la Fundació Princep de Girona, Antoni Esteve.
Posteriorment a l’acte d’inauguració, els representants institucionals s’han traslladat a l’edifici Torin per visitar els diferents tallers de robòtica didàctica. El delegat del Govern, Eudald Casadesús, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, també han assistit a l’acte.
 
El Robolot tindrà lloc al llarg d’avui dissabte i el matí del diumenge al Casal Marià i l’edifici el Torin d’Olot. Durant el matí, els estudiants d’entre 6 i 20 anys podran participar als diferents tallers de robòtica didàctica. A partir de les 17h tindrà lloc el concurs de robots de les categories de LEGO Mindstorms i Minisumo LEGO. L’endemà diumenge se celebrarà la competició de la resta de categories: Minisumo, Rastrejadors i categoria lliure. Posteriorment, se celebraran les finals de totes les categories. L’esdeveniment acabarà amb el lliurament dels premis i l’acte de cloenda.
 
El Robolot va néixer durant el curs 2001-2002 amb l’objectiu de despertar l’interès per la recerca tecnològica entre els més joves. L’esdeveniment va ser iniciativa d’un grup de professors del departament d’electrònica i tecnologia, juntament amb els alumnes del cicle formatiu de grau superior en Automatització i Robòtica Industrial, el cicle de grau mitjà de Manteniment Electromecànic i el Batxillerat Tecnològic de l’institut La Garrotxa. Amb el temps la participació dels instituts s’ha estès i compta també amb la presència del sector universitari.
 
Paral·lelament al concurs, també té lloc la Jornada de Didàctica de la Robòtica, on professors podran intercanviar les seves experiències sobre els robots didàctics. L’edició d’aquest any està organitzada per l’institut La Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot, l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona i la Fundació Príncep de Girona.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la taula presidencial

Imatge de la taula presidencial
JPG | 278