• El conseller Gordó considera que amb aquesta decisió el Govern de l’Estat incompleix l’Estatut de Catalunya i posa clarament de manifest la seva manca de voluntat de consens
 
El conseller de Justícia vol expressar el seu rebuig frontal al Projecte de llei de reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que ha impulsat el Govern espanyol, després que ahir el text superés la votació en el si de la Comissió de Justícia del Congrés. El conseller Gordó lamenta que aquesta reforma es tiri endavant de manera precipitada i unilateral perquè no té en compte la creació dels consells de justícia autonòmics, tal com estableix l’Estatut de Catalunya. Un òrgan estatutari que, cal recordar, la Sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut avala i que està establert en sis estatuts d’autonomia més.
 
En aquest sentit, el titular de Justícia considera incomprensible que l’actual reforma de l’Executiu espanyol no reculli els consells de justícia autonòmics, ja que els mateixos informes fets pel CGPJ sobre aquest Projecte de llei defensen la creació d'aquests òrgans descentralitzats. Per aquest motiu, exigeix al Govern espanyol que es replantegi la seva posició i la rectifiqui després de dialogar amb totes les parts.
 
D’altra banda, es vol posar de manifest que, un cop més, el Govern espanyol ignora l’Estatut de Catalunya ja que no ha inclòs en la reforma la participació de la Generalitat en la designació dels membres del CGPJ.
 
El conseller de Justícia també rebutja enèrgicament les modificacions del Projecte de llei de reforma del CGPJ que comporten una pèrdua d’independència del màxim òrgan de govern del poder judicial a favor del poder executiu. Un exemple clar d’aquesta voluntat d’interferir en el poder judicial és el sistema d’elecció dels vocals del CGPJ, que recaurà gairebé en exclusiva en mans del Congrés i el Senat, oblidant la representació de les associacions de jutges i magistrats.
 
Per aquest motiu, s’exigeix també que el CGPJ mantingui la seva potestat reglamentària tal com s'estableix en l’actual Llei i s'eviti així la pèrdua d’independència i decisió de la màxima institució dels jutges i magistrats que es pretén amb aquesta reforma.