Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el reglament del Fons per al Foment del Turisme

El Govern aprova el reglament del Fons per al Foment del Turisme

query_builder   30 abril 2013 16:05

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el reglament del Fons per al Foment del Turisme


 
  • Fixa les condicions per les quals es regeix el Fons, les regles de funcionament, els mecanismes de governança, els criteris distributius de la seva assignació i els drets i deures de les administracions implicades.
  • El Fons es nodreix dels recursos generats per l’Impost sobre les estades en establiments turístics que s’aplica des de l’1 de novembre de 2012 i té com a finalitat la promoció, l’impuls, la preservació, el foment i el desenvolupament de les infraestructures i activitats turístiques a Catalunya.
  • Una comissió formada per representants de diversos departaments de la Generalitat, del sector turístic i de les administracions locals catalanes, proposarà les directrius d’actuació i d’aplicació dels recursos del Fons
 
El Govern ha aprovat avui el reglament del Fons per al Foment del Turisme on es fixen les condicions que  regiran el Fons, les regles de funcionament, els mecanismes de governança i els drets i deures de les administracions implicades.
 
El Fons per al Foment del Turisme es nodreix dels recursos generats per l’aplicació de l’Impost sobre les estades en establiments turístics que s’aplica des de l’1 de novembre de 2012. Té com a finalitat la promoció, l’impuls, la preservació, el foment i el desenvolupament de les infraestructures i activitats turístiques a Catalunya.
 
En un context econòmic i financer complex, el Fons esdevé un mecanisme estable de finançament de les polítiques turístiques amb l’objectiu de millorar la competitivitat de Catalunya a través del posicionament de les empreses turístiques catalanes i de la destinació en els mercats interns i internacionals.
 
El Fons per al Foment del Turisme disposa d’una comissió que proposa com distribuir els recursos i en quines actuacions d’acord amb la planificació turística de la Generalitat, a més d’informar-ne al sector. Aquesta comissió, presidida pel Conseller d'Empresa i Ocupació, està  formada  per representants dels departaments d'Empresa i Ocupació, Economia i Coneixement, Governació, Cultura, Territori i Sostenibilitat, representants del sector turístic i de les administracions locals catalanes.
 
Els recursos del Fons per al foment del turisme s’han de destinar als projectes o actuacions que recull la Llei de l’impost. En aquest sentit, els recursos aniran destinats a impulsar:
 
-           La promoció turística,
-           L’impuls del turisme sostenible, responsable i de qualitat, i la protecció, preservació, recuperació i millorament dels recursos turístic
-           El foment, la creació i el millorament dels productes turístics
-           El desenvolupament d’infraestructures relacionades amb el turisme.
 
Distribució de la recaptació 
 
Segons estableix la Llei de l'impost, el 30% de la recaptació del Fons es destinarà a les administracions locals amb la finalitat de finançar  actuacions concretes en l’àmbit de la promoció turística. En aquest bloc, tindran una consideració especial la ciutat de Barcelona i la Val d'Aran.
 
El 70% restant el gestionarà la Generalitat d'acord amb els criteris i propostes d'actuacions abans esmentades.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia